Jihlava: Veřejná sbírka na stavbu arény je spuštěna

22.02.2020 13:34

Výstavbu nové multifunkční arény může kdokoli finančně podpořit. Město Jihlava spustilo veřejnou sbírku.

Jihlava: Veřejná sbírka na stavbu arény je spuštěna
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Kdokoli může poslat libovolnou finanční částku na podporu výstavby Horácké multifunkční arény (HMA). „Jde o velkou stavbu, kde každá koruna pomůže. Není to Národní divadlo, ale svým významem by pro kraj a Jihlavu být mohlo. Podpořit nás můžete jako fyzická osoba i jako právnická osoba,“ říká David Beke, manažer HMA a radní Jihlavy.

Přispívat lze pravidelně i jednorázově. Všechny příspěvky budou na konci sbírky sečteny a dárci budou navždy spojeni s výstavbou haly. Na základě výše příspěvku město vyjádří poděkování ve formě určité formy prezentace, která bude odpovídat výši příspěvku. Zvažuje se umístění jména dárce na sedačky v hale, pamětní listy, prezentaci větších dárců na video plochách haly po jejím dokončení, až například po zanesení všech dárců do schránky v hale pro další generace. „Konkrétní informace k formám poděkování představí město koncem dubna po dokončení finální studie stavby, kdy bude jasná podoba arény i jejího vybavení,“ upřesnil mluvčí města Jihlavy Radovan Daněk s tím, že přispívat lze formou trvalých příkazů i zasláním jednorázových částek. Praktické je podle jeho slov také využití QR kódů pro rychlou platbu.

Číslo transparentního účtu u České spořitelny je 8487482/0800

QR kód

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…