Jihlava: Veřejnost se může vyjádřit k budoucnosti lokality u Znojemské ulice

30.09.2018 7:35

Prezentace návrhu územní studie proběhne na jihlavské radnici 8. října.

Jihlava: Veřejnost se může vyjádřit k budoucnosti lokality u Znojemské ulice
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Před přijetím územní studie lokality při Znojemské ulici potřebují pracovníci magistrátu města Jihlavy znát názor veřejnosti na navrhované řešení této lokality. Podněty a připomínky budou využity pro úpravu finální podoby územní studie. Prezentace územní studie proběhne v zasedací místnosti zastupitelstva města na jihlavské radnici 8. října od 16 hodin.

„Ve studii je řešen rozbor širších vztahů v území, například možnosti využití obytné městské plochy v platném územním plánu města, urbanistické koncepce území, včetně prostorového uspořádání území, veřejné a dopravní infrastruktury a izolační a krajinné zeleně,“ sdělil náměstek primátora pro oblast územního plánu města Radek Popelka.

Odsouhlasená územní studie bude poté zaevidována do centrální evidence a následně bude sloužit pro rozhodování o změnách v území a pro stanovení postupu realizace výstavby v lokalitě. Autory územní studie jsou architekti Jiří Vohralík a Hana Vavříková, kteří budou při setkání připraveni odpovídat na dotazy veřejnosti a blíže vysvětlit problematiku území.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.