Jihlava: Vzpomínková akce k 68. výročí osvobození Československa

06.05.2013 18:50

V pondělí proběhla v Jihlavě na Ústředním hřbitově vzpomínková akce u příležitosti 68. výročí osvobození Československa od nacismu.

Jihlava: Vzpomínková akce k 68. výročí osvobození Československa
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

 

Zástupci města Jihlavy, Kraje Vysočina a dalších organizací položili květiny k sousoší Zaváté šlépěje, k pomníku ruských vojáků a ke hrobům padlých jihlavských občanů a pamětní desce v Žižkově ulici. Piety se zúčastnili zástupci Sokola Jihlava, Svazu bojovníků za svobodu, Konfederace politických vězňů, Pomocně technických praporů, také Policie ČR a Armády ČR. Akci zahájil pěvecký sbor Foerster, na závěr zazněla Hymna ČR. 
 
Za statutární město Jihlavu k přítomným promluvil primátor Jaroslav Vymazal, květiny položil v doprovodu náměstků Petra Pospíchala a Františka Zelníčka. Kraj Vysočina zastupovala radní Marie Kružíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…