Jihlava: Žáci základních škol půjdou Pěšky do školy

20.09.2021 19:44 | Tisková zpráva

Do kampaně Pěšky do školy se letos zapojily dvě jihlavské základní školy – ZŠ Havlíčkova a ZŠ Nad Plovárnou.

Jihlava: Žáci základních škol půjdou Pěšky do školy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zákaz vjezdu před školu! Žáci základní školy Havlíčkova se do letošní podzimní kampaně Pěšky do školy pořádně obuli. Na prostranství před školu zakážou vjezd autům a promění ho v prostor pro setkání s rodiči i učiteli. Hlavním tématem však zůstává bezpečnost dětí a zdravý pohyb. Akce potrvá během Evropského týdne mobility, a vyvrcholí 22. září společným happeningem.

„Děti z jednotlivých tříd tu mohou jen tak postávat, bavit se, čekat na vyučování a nebudou tu muset kličkovat mezi projíždějícími auty. V běžné dny je to tu opravdu hrozné,“ uvedla učitelka ze ZŠ Havlíčkova Eva Hlubučková, která je zároveň koordinátorkou školského parlamentu, který s učiteli lokální akci Pěšky do školy pořádá.

Kromě dobrot, které napečou učitelky a rodiče na vyvrcholení akce, se mohou žáci těšit i na drobné dárky za své zdravé putování do školy. Své kroky si budou zapisovat do deníčků, které se poté stanou součástí kampaně.

Další školou, která se ke zdravým způsobům dopravy do lavic hlásí, je ZŠ Nad Plovárnou, kde se kampaně zúčastní přes 136 dětí z 3., 4. a 5. ročníků. „Také zdejší žáci si budou denně zapisovat, jak se do školy dostali jiným způsobem než autem,“ uvedla koordinátorka jihlavské kampaně z projektu Zdravé město Jihlava Iveta Ondráčková.

Jihlavské základní školy se do kampaně zapojily již po potřetí. V prvním ročníku se Pěšky do školy vydalo přes 800 dětí nejen ze základních, ale i z mateřských škol. Loni se účastníci sešli při zahájení kampaně na Masarykově náměstí, odkud do školy při prvním dni kampaně vycházeli.

Pěšky se do školy však mohou vydat i jednotlivci. Registraci a další informace najdete na www.peskydoskoly.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…