Jihlava koupila dva snadno použitelné defibrilátory

02.11.2018 8:36

Přístroje s jednoduchým ovládáním budou umístěny na radnici a u dobrovolných hasičů.

Jihlava koupila dva snadno použitelné defibrilátory
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Pro případ rychlé pomoci město Jihlava zakoupilo dva defibrilátory s jednoduchým ovládáním a hlasovou nápovědou v českém jazyce. Přístroje, každý za necelých 35 tisíc korun, budou k dispozici Jednotce sboru dobrovolných hasičů Jihlava a v Turistickém informačním centru, tedy blízko Masarykova náměstí.

„Na obsluhu defibrilátorů bude proškoleno jedenáct úředníků. Členové jednotek požární ochrany školení první pomoci již mají za sebou a vědí, jak se zařízením pracovat. Defibrilátory však může použít kdokoliv i s minimálními znalostmi první pomoci, jelikož má jednoduché ovládání a hlasovou nápovědu, která vede krok po kroku jasnými instrukcemi,“ doplnila Lucie Bratršovská z oddělení krizového řízení odboru tajemníka jihlavského magistrátu.

Nákup defibrilátoru pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů byl finančně podpořen z dotace na akceschopnost jednotek požární ochrany poskytnutou Krajským úřadem Kraje Vysočina. Druhý přístroj pro Magistrát města Jihlavy byl hrazen z rozpočtu města určeného na civilní obranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…