Jihlava koupila dva snadno použitelné defibrilátory

02.11.2018 8:36 | Zprávy

Přístroje s jednoduchým ovládáním budou umístěny na radnici a u dobrovolných hasičů.

Jihlava koupila dva snadno použitelné defibrilátory
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Pro případ rychlé pomoci město Jihlava zakoupilo dva defibrilátory s jednoduchým ovládáním a hlasovou nápovědou v českém jazyce. Přístroje, každý za necelých 35 tisíc korun, budou k dispozici Jednotce sboru dobrovolných hasičů Jihlava a v Turistickém informačním centru, tedy blízko Masarykova náměstí.

„Na obsluhu defibrilátorů bude proškoleno jedenáct úředníků. Členové jednotek požární ochrany školení první pomoci již mají za sebou a vědí, jak se zařízením pracovat. Defibrilátory však může použít kdokoliv i s minimálními znalostmi první pomoci, jelikož má jednoduché ovládání a hlasovou nápovědu, která vede krok po kroku jasnými instrukcemi,“ doplnila Lucie Bratršovská z oddělení krizového řízení odboru tajemníka jihlavského magistrátu.

Nákup defibrilátoru pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů byl finančně podpořen z dotace na akceschopnost jednotek požární ochrany poskytnutou Krajským úřadem Kraje Vysočina. Druhý přístroj pro Magistrát města Jihlavy byl hrazen z rozpočtu města určeného na civilní obranu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…