Jihlava píše zastupitelům obcí ve SVAKu

06.03.2018 13:00

Jihlava a Luka nad Jihlavou upozorňují na dopady sporu o nevydaný majetek.

Jihlava píše zastupitelům obcí ve SVAKu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zastupitelé z členských obcí Svazu vodovodů a kanalizací dostali dopis, který je seznamuje s historií i současností již několik let se táhnoucího sporu o vodohospodářský majetek města Jihlavy a městyse Luka nad Jihlavou.  Pod dopisem je podepsaný náměstek jihlavského primátora Jaromír Kalina a starosta Luk nad Jihlavou Viktor Wölfl.

„Zástupci členských obcí dostávají od vedení svazku ve věci vypořádání vodohospodářské infrastruktury zkreslené nebo nepravdivé informace. Problém a závazky svazku se už rozrostly do opravdu obřích rozměrů a mohou mít velmi nešťastný dopad na fungování obcí. Obáváme se, že o tom zastupitelé obcí vůbec netuší, protože jsou svazkem drženi v blahé nevědomosti. Situaci tedy popisujeme, seznamujeme zastupitele s aktuálním stavem věci a vyzýváme je k aktivitě vůči vedení svazku, které je dle našeho názoru daleko za hranicemi práva i morálky,“ uvedl náměstek primátora pro oblast majetku Jaromír Kalina.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…