Jihlava plánuje na letošek otevření RE-USE centra

17.02.2021 15:50

Centrum pro opětovné využití výrobků („RE-USE centrum“) bude umístěno v areálu sběrného dvora na Brtnické ulici a jeho provozovatelem budou Služby města Jihlavy.

Jihlava plánuje na letošek otevření RE-USE centra
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Hlavním cílem zřízení RE-USE centra je minimalizace vzniku odpadů. Zřízením centra vznikne v Jihlavě možnost pro opětovné využití vybraných předmětů, kterých se chce jejich původní majitel zbavit, zatímco jinému mohou ještě posloužit. Vždy se bude jednat o bezúplatné předání předmětu a město ani SMJ nebudou odpovídat za případné škody spojené s užíváním převzatého předmětu.

RE-USE centrum bude přijímat čisté a funkční věci. Především půjde o zařízení a vybavení domácností, obrazy, rámy, dekorace, vázy a květináče, originální CD, DVD, LP desky nebo hračky. Velmi často se lidé zbavují také sportovních potřeb, jako jsou např. sáňky, činky, míče, lyže, boby, kola, koloběžky apod. 

RE-USE centrum nebude přijímat nábytek, elektrospotřebiče, textil ani textilní hračky. Sběr šatstva je na území Jihlavy zajišťován prostřednictvím kontejnerů na textil nebo lze starší oděvy odevzdat i na sběrných dvorech. Elektroniku lze ukládat do červených kontejnerů na drobná elektrozařízení nebo do sběrných dvorů a nebude možné ji touto cestou předávat k dalšímu využití.

RE-USE centrum chce město otevřít ještě letos ve sběrném dvoře na Brtnické ulici, přesný termín zatím ale nebyl stanoven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…