Jihlava schválila dotační program pro prevenci kriminality

25.01.2020 7:34

Rada města schválila program pro přidělování dotací na akce a aktivity, které by měly pomáhat k předcházení páchání trestné činnosti v Jihlavě. Do programu město uvolnilo až 250 tisíc korun.

Jihlava schválila dotační program pro prevenci kriminality
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Důvodem přerozdělování dotací na programy prevence kriminality je nutnost zachování a rozšíření potřebné sítě poskytovatelů činností v oblasti prevence kriminality. Podpora rozvoje činností v oblasti prevence kriminality bude v souladu s Plánem prevence kriminality na roky 2020 – 2021, v návaznosti na Strategii prevence kriminality ČR.

„Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu města na podporu tohoto programu na rok 2020 je 250.000 Kč. Žadatel podle programu může žádat v maximální výši 100% celkových uznatelných nákladů projektu, a maximální výši 50.000 Kč,“ vysvětlil Daniel Škarka, uvolněný radní města Jihlavy pro sociální oblast.

Dotace bude podle jeho slov poskytována účelově, na neinvestiční náklady na základě uzavřené Smlouvy, v níž budou stanoveny podmínky čerpání, termíny uvolňování finančních prostředků i způsob a termín závěrečného vyúčtování.

Žádosti budou formálně kontrolovány na odboru sociálních věcí a hodnotit je bude Komise pro bezpečnost a prevenci kriminality. Ta následně doporučí či nedoporučí Radě města Jihlavy požadovanou dotaci ke schválení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…