Jihlava se podílí na pilotním projektu Eduzměny o rozvoji vzdělávání

10.02.2021 19:31

„Všechny děti se učí naplno, s radostí a rovnými šancemi a ze školy odcházejí připravené na výzvy a příležitosti 21. století,“ tak zní vize Nadačního fondu Eduzměna, se kterým Jihlava podepsala memorandum o spolupráci, ke které byl přizván i spolek Jihlava mluví o vzdělávání.

Jihlava se podílí na pilotním projektu Eduzměny o rozvoji vzdělávání
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Statutární město Jihlava podepsalo memorandum o spolupráci s Nadačním fondem Eduzměna a spolkem Jihlava mluví o vzdělávání. Nadační fond Eduzměna daroval pro další rozvoj vzdělávání v Jihlavě spolku Jihlava mluví o vzdělávání 200 tisíc korun již v minulém roce. Zároveň jihlavští radní na svém posledním zasedání schválili navýšení příspěvku města pro základní školy o 1,4 milionu korun.

„Finance budou využity na realizaci potřeb a dalších opatření, které v minulém roce pojmenovaly samy školy a jejich ředitelé s učiteli při tvorbě Analýzy potřeb základních škol města Jihlavy. Tyto finance jsou alokovány do tří oblastí, a to částečně na participativní rozpočet pro každou školu, podporu klíčových výzev napříč školami a podporu fungování škol,“ doplnila primátorka města Jihlavy Karolína Koubová.

Jihlava se tak přidá k dalším městům, kde Nadační fond Eduzměna usiluje v rámci svého pilotního projektu o vytvoření modelu regionální podpory vzdělávání. Cílem je šířit funkční prvky modelu regionální spolupráce do dalších území České republiky.

„Cílem spolupráce je především podpora vzdělávání a dětí. Myslím si, že všichni se shodneme na tom, že minulý rok byl extrémně náročný pro vzdělávání, ale i kdyby tak náročný nebyl, tak je třeba se školami velmi intenzivně komunikovat, ptát se na jejich potřeby, na potřeby ředitelů, učitelů a umět s nimi pracovat,“ doplnila primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.