Jihlava vyhrála v soutěži Inspirativní region 2021

05.12.2021 18:33 | Tisková zpráva

První místo v celorepublikové soutěži Inspirativní region Jihlava získala za projekt Mapa pro investory, aplikaci pro ubytovatele a objednávkový systém na živnostenský úřad.

Jihlava vyhrála v soutěži Inspirativní region 2021
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na prvním místě soutěže agentury CzechInvest Inspirativní region se umístily tři elektronické služby pro podnikatele statutárního města Jihlavy, a to Mapa pozemků pro investory, aplikace pro ubytovatele a objednávkový systém na živnostenský úřad.

Ceny si v pražském Kampusu Hybernská převzal vedoucí odboru informatiky Vladimír Křivánek, který při finálové části jihlavské soutěžní projekty prezentoval. Záznam z vyhodnocení soutěže, včetně prezentace jihlavských služeb, které začínají v 17. minutě, lze shlédnout ve videu zde.

Na druhém místě se umístil Žďár nad Sázavou s průmyslovou zónou Jamská II, na třetím místě Městský obvod Ostrava-Poruba se svou aplikací Sdílko Poruba. Mezi pěticí finalistů byly také statutární město Brno s programem Prototypuj a ověřuj a město Kunovice s Podnikatelským inkubátorem Stará škola.

Porotci soutěže byli Patrik Reichl, generální ředitel agentury CzechInvest, Marie Zezůlková, ředitelka Odboru regionální politiky Ministerstva pro místní rozvoj, Petr Očko, náměstek pro digitalizaci a inovace Ministerstva průmyslu a obchodu, Radka Vladyková, výkonná ředitelka Svazu měst a obcí České republiky a Petr Lutonský, projektový ředitel srovnávacího výzkumu Město pro byznys.

Cílem soutěže je poukazovat na zajímavé projekty zaměřené na podporu podnikatelského prostředí v obcích a městech z celé České republiky.

Více o vítězných aplikacích můžete zjistit v prezentačním videu níže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…