Jihlava zřídila koordinační centrum pro pomoc Ukrajině

28.02.2022 19:02 | Tisková zpráva

Město Jihlava od pondělí 28.února zřídilo koordinační centrum pomoci. Pracovnice turistického informačního centra budou evidovat veškeré nabídky pomoci a rozdělovat je dál.

Jihlava zřídila koordinační centrum pro pomoc Ukrajině
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nabídky všech druhů pomoci město Jihlava eviduje a předává dál, a to na telefonním čísle 565 597 588, které funguje od pondělí do pátku vždy od 8:30 do 17:00 hodin. Zítra v 8:30 zasedá krizový štáb města, o dalším postupu koordinace pomoci budeme dál informovat.

Nabízet lze kromě materiální pomoci nebo ubytování také dopravu, tlumočení, dobrovolnickou pomoc, psychologickou nebo právní pomoc apod.  Město nabídky roztřídí a předá dál.

Materiální pomoc koordinuje také Kraj Vysočina. Veřejnost může nabídky zasílat na e-mailovou adresu ukrajina@kr-vysocina.cz. Podrobné informace včetně přehledu kontaktů najdete ZDE.

Tato pomoc bude směřována především partnerskému regionu Vysočiny Zakarpatské oblasti a partnerskému městu Jihlavy ukrajinskému Užhorodu.

V úterý dopoledne v Jihlavě zasedne krizový štáb, jehož cílem je především zajistit co možná nejlepší a nejefektivnější koordinaci různých nabídek pomoci.   

V tomto týdnu začíná město také s rekonstrukcí v budově bývalého Domu dětí a mládeže na Brněnské ulici, kde město doplní sprchy a provede i další stavební úpravy tak, aby mohl poskytnout nouzové ubytování přibližně 30 lidem z Ukrajiny.

Na centrální úrovni se nabídky a požadavky pomoci Ukrajině evidují také na webu konsorcia nevládních organizací pracujících s migranty ZDE.

Dále nabízíme kontakty na organizaci Člověk v tísni, která už dlouhodobě organizuje pomoc Ukrajině i finanční sbírky a má dlouhodobé zkušenosti s tíživou situaci uprchlíků ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…