Jindřichův Hradec: Areál Tyršovy sady nabídne zázemí pro sport i volný čas, ale i 400 parkovacích míst

29.04.2021 13:49

Na jednání Zastupitelstva města Jindřichův Hradec byla představena studie, kterou zpracovala projekční kancelář JPS J. Hradec a řeší možnou budoucí podobu areálu Tyršovy sady, který by měl zahrnovat kromě sportovišť i veřejný prostor a podzemní velkokapacitní parkoviště. Celkově jde o plochu víc než 16 000 m2.

Jindřichův Hradec: Areál Tyršovy sady nabídne zázemí pro sport i volný čas, ale i 400 parkovacích míst
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

„Studie je jakýmsi návrhem, jak by za několik let mohl dnes roztříštěný a nehezký areál vypadat. Povede k tomu dlouhá cesta a neobejdeme se bez dotací, ale věřím, že máme dobře našlápnuto. Pokud se vše podaří mohl by být Tyršův areál místem, které bude žít po celý rok,“ řekl starosta Jindřichova Hradec Jan Mlčák. Podívejte se na vizualizaci studie zde.

Na místě stávající tribuny fotbalového stadionu vznikne ubytovací zázemí propojené „suchou cestou“ se sportovní halou i zimním stadionem Jana Marka. Dojde ke stavebním úpravám stávajícího objektu Sokolovny - nástavba a přístavba. „Navrženými úpravami vznikne pravý kulturně sportovní komplex, který Jindřichův Hradec postrádá. Poměrně jednoduchými automaticky proveditelnými přestavbami zde může být sportovní hala, společenský sál, divadlo, kino a třeba i galerie. Díky využití během celého dne jsou zde velmi příznivé provozní náklady. Velký potenciál má i umístění objektu, jedná se o jakousi vstupní kulturně sportovní bránu do areálu,“ vysvětlil projektant Milan Špulák.

Část Tyršova pláň, kde bývá například Porcinkule nebo koncerty, by zůstala otevřeným veřejným prostorem s různými možnostmi využití – venkovní kluziště, trhy, poutě, koncerty, letní kino a další. V podzemním parkovišti by místo k stání našlo téměř 400 aut. Součástí areálu bude podle návrhu i skatepark, lanové centrum nebo koupací biotop o rozloze 500 m2. Počítá se s řadou sadových úprav a výsadbou vzrostlých stromů.

Ke stávající sportovní hale a menší tréninkové přibude třetí hala a šatny. Přístavbou kolem stávajícího zimního stadionu vzniknou nové prostory pro menší sporty, lezecká stěna, občerstvení ale také kvalitní šatny a rehabilitační a relaxační zázemí. Na střeše přístavby pak bude krytá atletická čtyřdráha s výhledem na město.

Ještě letos se začne s projektováním třetí tréninkové haly. Další kroky by měly následovat v dalších letech. Celkem jde o investici odhadem za 750 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…