Jindřichův Hradec: Chystá se výsadba víc než 230 stromů v Mertových sadech

09.12.2020 9:15

V příštím roce bude v Mertových sadech vysázeno přes 230 listnatých i jehličnatých stromů. Ještě koncem tohoto roku město vypíše výběrové řízení na firmu, která by stromky vysadila.

Jindřichův Hradec: Chystá se výsadba víc než 230 stromů v Mertových sadech
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Výsadba je plánována na měsíce březen až duben. Park se omladí a vytvoří si nové stromové patro s dlouhodobou perspektivou. Cílem je vytvořit smíšený porost parkového charakteru.

V Mertových sadech totiž chybí mladší dřeviny, bez nich je park dlouhodobě neperspektivní. Nová výsadba se týká zejména listnatých stromů, jako je buk lesní, dub letní, lípa srdčitá, javor klen nebo v nivě řeky jasan ztepilý. Počítá se také s jehličnany, kdy své zastoupení zde najde jedle bělokorá, která bude použita zejména v místech, kde se nacházely smrkové jehličnany. Projekt zároveň v dané lokalitě přispěje ke zvýšení biodiverzity, ale zejména ke zlepšení stavu celé lokality. Dojde k posílení hygienické, ekologické a estetické funkce parku.

Celkové náklady na projekt jsou 2,6 milionu Kč, z toho 2,2 milionu Kč půjde z evropských dotací, a to z Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…