Jindřichův Hradec: Město nad Vajgarem se může pochlubit další zajímavou publikací

03.08.2015 17:25

Právě v těchto dnech spatřila světlo světa nejnovější kniha vztahující se k našemu městu. Nese název Nezapomenutelné osobnosti v historii města Jindřichův Hradec a vypráví o personách veřejného i neveřejného života, které svými rozhodnutími, činy a názory přivedly vědomě a třeba také nevědomky město nad Vajgarem k jeho současné podobě.

Jindřichův Hradec: Město nad Vajgarem se může pochlubit další zajímavou publikací
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Není zase až tak důležité, zda se jednalo o členy vládnoucích šlechtických rodů, politiky, obchodníky či řemeslníky, lékaře, církevní představitele, kantory nebo osobnosti z kulturní a společenské sféry. Jeden každý svým dílem přispěl k uchovávání odkazu našich předků, jeho předávání dalším generacím a k celkovému rozvoji Jindřichova Hradce. Autory textů této knihy, ve které čtenáři najdou i řadu dobových fotografií, jsou PhDr. Štěpánka Běhalová, Ph.D., a PaedDr. František Fürbach, spoluautory Mgr. Vladi­slav Burian a MgA. Jakub Valášek. Vydavatelem publikace je město Jindřichův Hradec a zájemci si ji mohou zakoupit v informačním středisku v Panské ulici za cenu 390 Kč.

Knihu slavnostně pokřtil starosta města Stanislav Mrvka v sobotu 25. července v rámci akce Husité hurá na Hradec, která byla součástí TOP Týdne 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …