Jindřichův Hradec: Novinkou turistické sezóny je letos i Stezka zámeckých pánů

28.05.2022 13:53 | Tisková zpráva

Město Jindřichův Hradec si jako jednu z novinek pro letošní turistickou sezónu připravilo vycházkový okruh Stezka zámeckých pánů. Trasa procházky Vás provede historickým jádrem města, malebným okolím řeky Nežárky nebo Husovými sady.

Jindřichův Hradec: Novinkou turistické sezóny je letos i Stezka zámeckých pánů
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Stezka je dlouhá cca 3,5 km a zabere zhruba hodinu. Na trase je umístěno celkem 5 informačních tabulí, které Vás seznámí s historií města Jindřichův Hradec a šlechtickými rody, které naše město v průběhu staletí formovaly.

Okruh začíná na náměstí Míru, vede nás ulicí Mlýnskou směrem na vyhlídku Karlov, dále pak okolo řeky Nežárky a přes Naxerovu lávku do Husových sadů. Na vycházkovém okruhu se seznámíte nejen s historií vzniku města, se šlechtickými rody, které život v našem městě ovlivňovaly, ale také uvidíte propojení do našeho současného života, ať už díky bohaté architektuře nebo duchovnímu odkazu. Vycházkový okruh poutavou formou rozšiřuje celoroční nabídku našeho města i v době uzavření památek a objektů.

Stezku zámeckých pánů jsme symbolicky otevřeli na akci Přes kopec na Hradec. Tradiční cyklo a pěší výšlap otevřel turistickou sezónu v sobotu 21. května. A právě stezka zámeckých pánů byla jedním ze třech tras, které si účastníci mohli zvolit.

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45158 lidí

K vycházkovému okruhu bude vydán i tištěný propagační materiál, který bude k dispozici v informačním středisku v průběhu měsíce června. Texty na jednotlivých panelech vznikaly ve spolupráci s Muzeem Jindřichohradecka. Partnerství na tomto projektu navazuje na dlouhodobou spolupráci města a muzea. Autorkou odborných textů je PhDr. Štěpánka Běhalová. Vznik vycházkového okruhu byl podpořen také v rámci Dotačních programů Jihočeského kraje pro rok 2022, opatření 4. Podpora budování infrastruktury cestovního ruchu v Jihočeském kraji – investičního i neinvestičního charakteru, a to částkou 50.000 Kč.

Soutěžte s námi!

Kdo je vaší superstar mezi šlechtickými rody, které působily v Jindřichově Hradci, a proč? Je to někdo z pánů z Hradce, nebo snad Vilém Slavata či některý ze šlechticů z rodu Černínů?

Zapojte se do naší soutěže a napište nám na e-mail: info@jh.cz do 30. června 2022. Vyhrát můžete knihu „Nezapomenutelné osobnosti v historii města Jindřichův Hradec“. Tři vylosované výherce knihy uveřejníme na našem webu a také v červencovém vydání Jindřichohradeckého zpravodaje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.