Jindřichův Hradec: Revolution Train jako revoluční primární protidrogová prevence

11.10.2018 9:15

Šest stříbrných obrněných vagónů a v nich příběh, jak snadné je propadnout drogám a jak těžké je se závislosti zbavit. V Jindřichově Hradci zastaví vlak ve dnech 17. a 18. října ve na vlakovém nádraží.

Jindřichův Hradec: Revolution Train jako revoluční primární protidrogová prevence
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Cílem vlakového programu REVOLUTION TRAIN je prostřednictvím zapojení lidských smyslů zapůsobit na návštěvníka vlaku a inspirovat jej k pozitivním životním volbám. Jsou zde představeny mechanismy, kterými drogová závislost vzniká až do důsledků, které v životě závislé jedince čekají. Díky zapojení návštěvníka do reálného příběhu, emotivním situacím a interaktivnímu přístupu dokáže program zaujmout a dát prostor k přemýšlení nad nebezpečím legálních i nelegálních drog.

Dopolední program určen pro předem objednané školní skupinky (od 12 do 17 let). Odpoledne je otevřeno pro širokou veřejnost od 15:30 do 18:00 hodin. Vítáni jsou i rodiče, protože náznaky užívání drog se objevují již u dětí kolem 14 let. Rodiče si závislosti u dítěte dlouho nemusí všimnout a nakonec může být pozdě.

Na program se chodí ve skupinkách v doprovodu lektora každých 20 minut. Prohlídka trvá cca 90 minut. Minimální věk návštěvníka je 10 let. Vstup bude díky městu Jindřichův Hradec zdarma.

Vlak byl již ve více než 80 městech Česka, Slovenska a Německa a projekt navštívilo přes 90 tisíc lidí.

REVOLUTION TRAIN dlouhodobě podporuje Národní protidrogová centrála. Podporu a záštity projektu udělili Policejní prezident PČR, Ministerstvo vnitra a ministr zdravotnictví ČR. Velkou podporou jsou pozitivní reakce dětí a pedagogů, kteří se programu zúčastnili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…