KPSS ORP Prachatice – Volary

23.12.2014 9:55

Gusta Sobotovič, předseda Místní organizace Svazu tělesně postižených ve Volarech (je zároveň předsedou Okresního výboru STP) zahájil setkání zdravotně postižených a seniorů v Kulturním domě ve Volarech, které mělo za cíl především setkat se, zhodnotit uplynulé období, předložit vize do roku 2015, ale také nabídku novinek ze sociální oblasti.

KPSS ORP Prachatice – Volary
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Věřte, plán činnosti na rok 2015 není prázdný, již dnes nabízí volarská organizace rekondice, pobyt v lázních, přednášky, výlet, pěší túry, besedy, plavání, společenské setkání, …

Besedu: „Sociální služby, péče a doprovod“ zajistily Hana Vlasáková z Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory a Hana Rabenhauptová z Městského úřadu Prachatice. Zaměřily se především na souhrn nabídek sociálních služeb na území ORP Prachatice, do kterého spadají i Volary, zdravotní a doplňkovou péči, komunitní plánování, představení zvlášť společnosti Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory s jejich poradenstvím, půjčovnou, Dobročinným obchůdkem. Diskutovalo se také o novinkách z MPSV v sociální oblasti od průkazů pro osoby se zdravotním postižením důchody a atd. V rámci plnění Komunitního plánu sociálních služeb ORP Prachatice udělaly Volary veliký krok dopředu – zahájily rekonstrukci Domu s pečovatelskou službou, velmi dobře zde působí ošetřovatelská i pečovatelská služba díky Oblastní charitě Vimperk. Osobě se setkání zúčastnila i starostka města Volary Martina Pospíšilová, která má k lidem velmi blízko. Zůstala nejen na zahájení, ale po celou dobu setkání individuálně se věnovala lidem přítomným. Přítomen byl i místostarosta pan Ladislav Touš. Oba popřáli všem přítomným, ale i těm, kteří se ze zdravotních důvodů setkání zúčastnit nemohli pevné zdraví a sílu do života, všech nabízených aktivit. K tanci a poslechu hrála hudba a tak nechyběla dobrá nálada a chuť do nového roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: prachatice.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…