Karlovy Vary: Parkoviště ve městě jsou bezobslužná, zaplatíte hotově i kartou

24.05.2022 9:15 | Tisková zpráva

Všechna parkoviště v Karlových Varech, která provozuje Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV), prošla v minulých letech rozsáhlou modernizací. Vedení společnosti rozhodlo o instalaci automatických závor, které podstatně zvýší komfort řidičů.

Karlovy Vary: Parkoviště ve městě jsou bezobslužná, zaplatíte hotově i kartou
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

„Všechna naše parkoviště jsou vybavena nejen automatickou závorou, ale i platebním terminálem, kamerovým systémem a dalším technickým zařízením. Provoz závor je naprogramován tak, aby na parkoviště bylo možné vjet v každou denní i noční hodinu,“ vysvětluje místopředseda představenstva DPKV pověřený řízením společnosti Lukáš Siřínek.

Modernizace parkovišť probíhala v Karlových Varech postupně. Zatímco například ve Varšavské ulici si instalace závor vyžádala několikadenní uzavření plochy k parkování, poslední závora instalovaná u KOME byla spojena s dokončovacími pracemi nového mostu.

„Bezobslužný systém je v dnešní době naprostou samozřejmostí ve všech větších evropských městech a my jsme rádi, že se k nim mohou přiřadit i Karlovy Vary. Systém nabízí několik variant úhrady parkovného a instalace závor nepřinesla řidičům žádné zásadní problémy. Naopak se zvýšil komfort jejich odbavení,“ doplňuje předseda představenstva DPKV Jiří Vaněček.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

Ten opět zmínil aplikaci Vary virtual, která se v lázeňském městě stává stále oblíbenější, populárnější a využívají ji i řidiči. DPKV ji spustilo v polovině loňského roku a obyvatelé i návštěvníci města si na ni rychle zvykli.

„Sledujeme moderní trendy v dopravě i dalších oblastech a jsme rádi, že se nám daří zavádět různé moderní a inovativní věci do každodenního života nejen našich cestujících, ale v otázce parkování třeba i řidičů, kteří mohou například sledovat volná parkovací místa ve městě,“ dodal předseda představenstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…