Karlovy Vary: Schodiště v Ondříčkově ulici dostane po rekonstrukci nové osvětlení

03.12.2015 7:29

Schodiště v Ondříčkově ulici v Karlových Varech, které spojuje Ondříčkovu ulici s Bezručovou, prochází kompletní rekonstrukcí. V případě příznivých povětrnostních podmínek bude dokončena v průběhu ledna 2016.

Karlovy Vary: Schodiště v Ondříčkově ulici dostane po rekonstrukci nové osvětlení
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Stavební práce frekventovanou spojnici v blízkosti areálu nemocnice úplně uzavřely. Od začátku rekonstrukce v říjnu letošního roku je pro chodce zřetelně vyznačená náhradní trasa, a to po schodišti pod Obchodní akademií v Bezručově ulici. „Omlouváme se za dočasné omezení a komplikace, ale bez úplné uzavírky rekonstrukce schodiště nebyla možná,“ vysvětluje I. náměstek primátora města Čestmír Bruštík. „Původní kamenné schodišťové stupně zůstanou zachovány, projdou ale řádnou renovací. Schodiště bude nově odvodněno, nové bude zábradlí a také veřejné osvětlení,“ upřesňuje Čestmír Bruštík. Do stavby bude zahrnuta také úprava části ulice Ondříčkova a úprava rampy k chodníku v ulici Bezručova.

Zhotovitelem rekonstrukce je na základě výběrového řízení společnost KV Realinvest s.r.o., Karlovy Vary, náklady činí zhruba 1,9 milionu korun včetně DPH. (Předpokládaná cena dle projektové dokumentace byla 2,3 mil Kč vč. DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…