Karlovy Vary: Soutěž Stavby Karlovarského kraje píše svůj 21. ročník

22.05.2022 16:34 | Tisková zpráva

Regionální stavební sdružení Karlovy Vary vyhlásilo 21. ročník soutěže Stavby Karlovarského kraje. Hlasování veřejnosti již bylo spuštěno a o hlasy se uchází i několik karlovarských staveb a projektů. Město Karlovy Vary přihlásilo obnovený Dvorský most a studii Divadelní korzo zpracovanou Kanceláří architektury města Karlovy Vary. Soutěží také zrekonstruovaná Mlýnská kolonáda a další realizované stavby a projekty, které do klání přihlásili jejich zhotovitelé či investoři. Mezi zachráněné památky nominovali organizátoři do soutěže Karlovarské městské divadlo.

Karlovy Vary: Soutěž Stavby Karlovarského kraje píše svůj 21. ročník
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Podpořte i vy svým hlasem městské projekty. Pro Dvorský most, Divadelní korzo a divadlo, stejně jako pro další soutěžní stavby a projekty můžete hlasovat na stránce soutěže, a to do 16. června 2022 do 15 hodin.

STAVBY KARLOVARSKÉHO KRAJE 2022

V letošním roce bylo možné přihlásit do soutěže nejen realizace staveb, ale i projekty a architektonické studie a předvést vše veřejnosti. Snahou pořadatelů pro letošní ročník bylo podpořit patriotismus a hrdost na krásné stavby v Karlovarském kraji. A také vrátit naději na to, že i v současné složité době je možné realizovat stavby, které nás přežijí a budou sloužit lidem.

Přehlídka i soutěž byla rozdělena na dvě části – realizace a projekty. Toto rozdělení na „Co se postavilo… “ a „Co se bude stavět…“ zvyšuje zájem o soutěž.

Hlavní podmínkou bylo, že stavba musí být postavena na území Karlovarského kraje a musí být zkolaudována a uvedena do provozu v období předchozích tří let, tj. od 1. 1. 2019 do 30. 4. 2022, projekty musí být zpracovány za období posledních pěti let, tj. od 1. 1. 2017 do 30. 4. 2022.

Zároveň pořadatelé opět prezentují zachráněné památky v Karlovarském kraji.

Do letošního 21. ročníku o nejlepší stavby a projekty Karlovarského kraje se přihlásilo celkem 24 staveb a 10 projektů.

O titul Stavba roku budou soutěžit stavby i rekonstrukce z celého Karlovarského kraje. Jsou přihlášeny bytové domy, stavby občanské vybavenosti, průmyslové stavby, stavby dopravní, hrad, kostel a další objekty.

V přehlídce projektů jsou k vidění návrhy bytových domů, rekonstrukce nádraží, koupaliště, celnice i studie silnice.

Přihlášené stavby a projekty bude posuzovat odborná porota i laická veřejnost, přičemž veřejnost může vybírat dle svého uvážení na internetu nejlepší stavbu, projekt a památku podle sebe.

Hlasování veřejnosti probíhá na internetu od 18. května do 16. června do 15:00 hodin. Všichni, kteří se zúčastní hlasování ve všech 3 kategoriích, budou zařazeni do slosování o 3 hodnotné ceny – vyhlídkový let, zážitkovou večeři a tematickou zábavnou prohlídku Karlových Varů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…