Karlovy Vary: Spolupráci městských policií stvrdil podpis memoranda

28.06.2022 16:59 | Tisková zpráva

Městské policie Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Ostrov, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Chodov a Rotava uzavřely Memorandum o vzájemné spolupráci.

Karlovy Vary: Spolupráci městských policií stvrdil podpis memoranda
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Cílem je prohloubení součinnosti v oblasti vzdělávání, metodiky, prevence, sdílení dobré praxe a případné výpomoci v rámci uzavírání veřejnoprávních smluv. 

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6690 lidí

Městské policie v Karlovarském kraji spolupracují dlouhodobě, v posledním období spolupráce nabyla na významu. Velitelé MP a OP řeší aktuální problémy i dlouhodobé úkoly v rámci pravidelných měsíčních online porad. Dvakrát do roka pořádají výjezdní zasedání, na která v rámci mezioborové spolupráce zvou zástupce bezpečnostních složek, státní správy a samosprávy. Memorandum je tak logickým vyústěním užší spolupráce, ke které se nyní přihlásilo osm signatářů. Prohloubení spolupráce by mělo přispět ke sjednocení služebních postupů, odbornému růstu strážníků a v neposlední řadě k efektivnějšímu využití finančních prostředků, což se již prokázalo v rámci úzké součinnosti krajské pracovní skupiny prevence a dohledu MP. Sdružené finance vícero městských policií umožní například odborný výcvik s kvalitními lektory.   

„Samostatnou kapitolou je uzavírání veřejnoprávních smluv. Městská policie Karlovy Vary své strážníky do Sokolova na akci Hurá prázdniny a letos poprvé při pořádání MFF využije pomoci jak sokolovských tak i chebských kolegů během zahájení a ukončení filmového svátku“, uvedl velitel karlovarských strážníků Marcel Vlasák. Podobných součinnostních opatření bude v Karlovarském kraji více, neboť vedle jmenovaných MP podepsaly veřejnoprávní smlouvu rovněž Ostrov a Rotava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…