Karlovy Vary: Univerzita třetího věku ZČU představuje novinky

06.08.2021 13:49

Již několik let mohou karlovarští senioři rozšiřovat své znalosti v rámci studia Univerzity středního věku Západočeské univerzity v Plzni.

Karlovy Vary: Univerzita třetího věku ZČU představuje novinky
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

V nastávajícím akademickém roce je pro pobočku v Karlových Varech připraven nový studijní obor „Kapitoly z architektury“, který přednáší Ing. Arch. Karel Zoch. Karlovarští senioři se ale mohou těšit i na další novinky…

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Léto je v plném proudu a na Univerzitě třetího věku Západočeské univerzity v Plzni vrcholí přípravy na nový akademický rok.

V minulém akademickém roce jsme si vyzkoušeli, že on-line výuka může mít i své výhody. Možnost studia distanční formou ocenili zejména ti, kteří se starají o své blízké a nemohou na delší dobu odcházet z domova, zajímá je i jiný obor než ten, který je přednášen na jejich pobočce nebo je pro ně složité dojíždět na přednášky. Důvody jsou různé. Proto jsme se rozhodli rozšířit nabídku kurzů o možnost studovat on-line pět vybraných předmětů z různých oborů. On-line přednášky budou společné pro všechny posluchače U3V ZČU a tak budete moci sdílet Vaše zkušenosti i s posluchači, se kterými se byste se jinak nepotkali. On-line se ponoříte do tajů astronomie, objevíte zajímavý svět dramaturgie opery, přenesete se do časů První republiky, zjistíte, co se děje ve Vašem těle v kole roku nebo potrénujete svoji paměť.

Novinkou  je pro většinu z Vás možnost přihlašování se ke studiu na U3V ZČU prostřednictvím e-rezervace. Přihlásit se můžete na odkazu uvedeném na webových stránkách www.u3v.zcu.cz. E-rezervace budou pro všechny mimoplzeňské pobočky spuštěny v úterý 24. 8. 2021 ve 12:00 hodin a ukončeny budou v sobotu 28. 8. 2021 o půlnoci. Své místo ke studiu nabízených oborů si tedy můžete rezervovat z pohodlí Vašeho obýváku nebo z letní dovolené. Pokud využijete možnosti elektronického zápisu a platby zápisného převodem, setkáme se osobně až na první přednášce. Možnost prezenčního zápisu ale zůstala zachována. Zápis spojený s platbami v hotovosti proběhne v Karlových Varech dne 13. 9. 2021 od 12:00 do 14:00 v  budově Prvního českého gymnázia v Karlových Varech (Národní 445/25, Karlovy Vary).

V Karlových Varech nabídne U3V ZČU v nastávajícím akademickém roce kurz „Kapitoly z architektury“, který přednáší Ing. Arch. Karel Zoch. Pokud Vás nabídka zaujala, a ještě nejste posluchačem Univerzity třetího věku, neváhejte a rezervujte si vybraný kurz.

Těšíme se s Vámi v září na viděnou.

Ing. Tereza Mirvaldová, specialista pro další vzdělávání ZČU v Plzni

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…