Karlovy Vary rozdají své ceny

08.04.2020 15:53

Své tři osobnosti nominované na tradiční čestná ocenění znají Karlovy Vary. Nominace za loňský rok už projednali městští radní, posvětit je musejí ještě zastupitelé. Cenu města mají získat osobnosti dvě, a to František Mikeš a Otto Němec.

Karlovy Vary rozdají své ceny
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

"Ocenění Františka Mikeše je za celoživotní práci v oboru lázeňství a za jeho propagaci Města Karlovy Vary v České republice i v zahraničí," informoval mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Otto Němec dostane cenu in memoriam. "Je za celoživotní úsilí o propagaci Města Karlovy Vary a jeho výjimečných hodnot, společenskou, kulturní i ekonomickou prosperitu," doplnil Jan Kopál.

Čestná občanství se rozhodli radní udělit Nikolaji Liščeňukovi, a to za zásluhy o rekonstrukci významných kulturních památek, především Chrámu sv. apoštolů Petra a Pavla. Dále by měl ocenění získat také za bohatou kulturní činnost a za šíření dobré pověsti města mezi věřícími i představiteli pravoslavné církve z celého světa.

Kdy budou zastupitelé o udělení čestných ocenění rozhodovat, zatím není jisté. Zasedání bylo původně plánované na poslední březnový den, kvůli koronaviru se ale stejně jako v jiných městech odsouvá. Odložené je také zahájení nové lázeňské sezony, jehož oslavy se měly odehrát první týden v květnu. Udílení čestných ocenění je přitom jednou z akcí slavností. Uskutečnit by se měly od 29. do 31. května.

"Zatím doufáme, že to bude možné," uvedl mluvčí magistrátu Jan Kopál. Zcela zrušené už jsou ale v Karlových Varech velikonoční trhy, které se měly konat od 8. do 13. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…