Karviná: Děti ze školky v Dolních Marklovicích dostaly k novému školnímu roku hřiště

14.08.2018 16:47

Dárek v předstihu, zato pořádný! Mimořádnou radost měli dnes prckové ze školky v Dolních Marklovicích na Karvinsku, když strhli plachty, které je už pár dní vyložené dráždily. Kluci a holky tušili, že pod nimi bude překvapení právě pro jejich dobrodružství na zahradě, a nepletli se. Generální ředitel Elektrárny Dětmarovice Vlastimír Kontrik jim pak vysvětlil, že jde o Oranžové hřiště, na jehož vybudování přispěla obci Nadace ČEZ 30 tisíc korun.

Karviná: Děti ze školky v Dolních Marklovicích dostaly k novému školnímu roku hřiště
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Na financování se podílela také obec Petrovice u Karviné, která školku zřizuje. „Naše základní a mateřská škola má v různých částech obce celkem pět objektů pro více než 500 dětí. Snažíme se pravidelně investovat do jejich údržby i modernizace, takže každý podobný příspěvek na zlepšení prostředí pro děti je pro obec velmi příjemným bonusem,“ řekl starosta Marian Lebiedzik.

„Snažíme se být dobrým sousedem všech obyvatel žijících v okolí elektrárny. Když to jde, rádi pomůžeme. Vždyť toto Oranžové hřiště není zdaleka první, které v regionu otevíráme,“ upřesnil Vlastimír Kontrik, generální ředitel Elektrárny Dětmarovice. Konkrétně v Petrovicích už Nadace ČEZ podpořila například Oranžové hřiště u další z místních školek nebo bezpečnost silničního provozu grantem na vybudování Oranžového přechodu.

Děti ze školky se hned po slavnostním otevření radovaly z nového tunelu i domečku, nejobleženější ale byla tabule, na které se předškoláci předháněli, kolik už umí napsat písmenek.

Grantový program Oranžové hřiště pomáhá financovat výstavbu a rekonstrukci dětských a sportovních hřišť od roku 2003. Vedle tradičních vznikají i nové typy hřišť, například sportoviště s fitness prvky pro seniory nebo workoutová hřiště. Celkem podpořila Nadace ČEZ vznik již přes 500 Oranžových hřišť v celé České republice, z toho několik desítek přímo v Moravskoslezském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…