Karviná: Děti ze školky v Dolních Marklovicích dostaly k novému školnímu roku hřiště

14.08.2018 16:47

Dárek v předstihu, zato pořádný! Mimořádnou radost měli dnes prckové ze školky v Dolních Marklovicích na Karvinsku, když strhli plachty, které je už pár dní vyložené dráždily. Kluci a holky tušili, že pod nimi bude překvapení právě pro jejich dobrodružství na zahradě, a nepletli se. Generální ředitel Elektrárny Dětmarovice Vlastimír Kontrik jim pak vysvětlil, že jde o Oranžové hřiště, na jehož vybudování přispěla obci Nadace ČEZ 30 tisíc korun.

Karviná: Děti ze školky v Dolních Marklovicích dostaly k novému školnímu roku hřiště
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Na financování se podílela také obec Petrovice u Karviné, která školku zřizuje. „Naše základní a mateřská škola má v různých částech obce celkem pět objektů pro více než 500 dětí. Snažíme se pravidelně investovat do jejich údržby i modernizace, takže každý podobný příspěvek na zlepšení prostředí pro děti je pro obec velmi příjemným bonusem,“ řekl starosta Marian Lebiedzik.

„Snažíme se být dobrým sousedem všech obyvatel žijících v okolí elektrárny. Když to jde, rádi pomůžeme. Vždyť toto Oranžové hřiště není zdaleka první, které v regionu otevíráme,“ upřesnil Vlastimír Kontrik, generální ředitel Elektrárny Dětmarovice. Konkrétně v Petrovicích už Nadace ČEZ podpořila například Oranžové hřiště u další z místních školek nebo bezpečnost silničního provozu grantem na vybudování Oranžového přechodu.

Děti ze školky se hned po slavnostním otevření radovaly z nového tunelu i domečku, nejobleženější ale byla tabule, na které se předškoláci předháněli, kolik už umí napsat písmenek.

Grantový program Oranžové hřiště pomáhá financovat výstavbu a rekonstrukci dětských a sportovních hřišť od roku 2003. Vedle tradičních vznikají i nové typy hřišť, například sportoviště s fitness prvky pro seniory nebo workoutová hřiště. Celkem podpořila Nadace ČEZ vznik již přes 500 Oranžových hřišť v celé České republice, z toho několik desítek přímo v Moravskoslezském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…