Karviná: Přípravy zóny Barbora dle plánu a Sejong rozšíří výrobu

12.02.2015 8:29

"Změny územního plánu zužují koridory pro silnice první třídy u obou zón z 200 na 100 metrů. Nad Barborou se jedná o komunikaci přímo u zóny, u Nového Pole jde o koridor pro přeložku silnice, která v budoucnu napojí město na dálniční přivaděč a je pokračováním plánovaného obchvatu města," upřesnil náměstek karvinského primátora Miroslav Hajdušík.

Karviná: Přípravy zóny Barbora dle plánu a Sejong rozšíří výrobu
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Dále byly vymezeny koridory pro technickou infrastrukturu (plynovod, vedení elektrické energie, horkovod) a zpřesněn územní systém ekologické stability (plochy zeleně).

"Změny znamenají v konečném efektu novou práci pro naše lidi, přesně proto jsme je prosadili. Sejong chce rozšířit provozy a chce dát brzy práci dalším lidem. Barbora je naší prioritou - novou zónu připravujeme spolu s krajem, tam se bavíme minimálně o dvou tisících nových míst. Kromě změny územního plánu už náš stavební úřad zahájil v případě Barbory i územní řízení -řešíme dopravní napojení zóny, hrubé terénní úpravy a umístění inženýrských sítí - vodovodu, kanalizace a energií," řekl primátor Tomáš Hanzel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…