Karviná: Přípravy zóny Barbora dle plánu a Sejong rozšíří výrobu

12.02.2015 8:29

"Změny územního plánu zužují koridory pro silnice první třídy u obou zón z 200 na 100 metrů. Nad Barborou se jedná o komunikaci přímo u zóny, u Nového Pole jde o koridor pro přeložku silnice, která v budoucnu napojí město na dálniční přivaděč a je pokračováním plánovaného obchvatu města," upřesnil náměstek karvinského primátora Miroslav Hajdušík.

Karviná: Přípravy zóny Barbora dle plánu a Sejong rozšíří výrobu
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Dále byly vymezeny koridory pro technickou infrastrukturu (plynovod, vedení elektrické energie, horkovod) a zpřesněn územní systém ekologické stability (plochy zeleně).

"Změny znamenají v konečném efektu novou práci pro naše lidi, přesně proto jsme je prosadili. Sejong chce rozšířit provozy a chce dát brzy práci dalším lidem. Barbora je naší prioritou - novou zónu připravujeme spolu s krajem, tam se bavíme minimálně o dvou tisících nových míst. Kromě změny územního plánu už náš stavební úřad zahájil v případě Barbory i územní řízení -řešíme dopravní napojení zóny, hrubé terénní úpravy a umístění inženýrských sítí - vodovodu, kanalizace a energií," řekl primátor Tomáš Hanzel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…