Karviná má 522 prvňáčků, mírný nárůst už druhým rokem

19.02.2013 11:00

Celkem 597 dětí přivedli rodiče k letošním zápisům do prvních tříd 12 karvinských základních škol - nastoupit by jich nakonec ze zmíněného počtu mělo 522 kvůli letošním odkladům (žádost o odklad má 75 dětí), resp. těm loňským (přišlo 77 dětí z loňských odkladů).

Karviná má 522 prvňáčků, mírný nárůst už druhým rokem
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Celkově se ale dle údajů z matriky mělo zapsat 559 šestiletých dětí – odhadujeme okolo 30 chybějících dětí, ty jsou většinou ze sociálně slabších lokalit, kde rodiče buď prostě nevědí, zapomenou, nebo jsou nějaký čas v cizině i s dětmi. Počet zapsaných dětí se mírně zvedá, není to sice žádný boom, ale nárůst tu je. Pro srovnání: Do našich škol nastoupilo v září 541 prvňáčků, 490 jich bylo v roce 2010-11. Z devátých tříd by letos mělo odejít 427 žáků.

Nejvíce tříd tradičně otevřou ZŠ Dělnická (77 zapsaných dětí), Mendelova (52 dětí), Cihelní (62 dětí), U Lesa (45), Borovského (51), Prameny (50)  a Družby. Ostatní školy budou otevírat 1-2 třídy. Tradičně otevře jednu třídu také polská základní škola.

Na dvou základních školách otevřou tzv. přípravné třídy – pro děti s odkladem především ze sociálně slabších rodin: ZŠ Družba  - 4 třídy (to je škola v lokalitě s problémy- Karviná 6) a ZŠ Cihelní otevře jednu. Školy mají kapacity dostatečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…