Kladno: 16. ročník soutěže webů základních a mateřských škol má vítěze

29.03.2019 12:26

Nejlepší školské webové stránky v Kladně má Základní a mateřská škola v Jiráskově ulici 457, ze samostatných školek Mateřská škola J. Hory 1801.

Kladno: 16. ročník soutěže webů základních a mateřských škol má vítěze
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Mezi třídními prezentacemi na internetu je nejpovedenější ta V. C ze Základní školy a Mateřské školy v Ukrajinské ulici 2447. Zvláštní cenu poroty získala Základní škola v ulici C. Boudy 1188. To jsou výsledky 16. ročníku soutěže o nejlepší webové stránky škol, které zazněly v obřadní síni kladenského magistrátu. Akce se uskutečnila pod záštitou primátora statutárního města Kladno Dana Jiránka.

Do soutěže, kterou pořádá kladenská radnice, se přihlásilo sedmnáct základních a deset mateřských škol, do kategorie webové prezentace tříd čtyři samostatné třídy.

„Z naší soutěže je zřejmé, že se kvalita webů kladenských škol a školek zvyšuje. Ať už se jedná o technické řešení či neotřelý design,“ říká primátor statutárního města Kladno Dan Jiránek a dodává: „Pro veřejnost je dobrou zprávou, že se školské weby zpřehledňují, nejčastěji hledané informace typu kontakty, provozní doba nebo jídelní lístky jsou z titulní strany dostupnější. Školy víc myslí na žáky i rodiče, jsou otevřenější a jdou s dobou, co se týče srozumitelnosti, rychlosti i formy poskytovaných informací.“

Akce WWW ŠKOLA KLADNO pomáhá kvalitu školských webů zvyšovat. Vítězné prezentace jsou inspirací pro ostatní, kritéria soutěže srozumitelným vodítkem, na co se na webu zaměřit, aby byl uživatelsky přívětivější.

„Každý rok se objeví něco nového, netradičního inspirativního. Letos se dají za nadstandardní komunikaci s rodiči označit e-žákovské knížky, seznamy předepsaných učebnic, on-line vyučování - jako pomůcka pro dlouhodobě nepřítomné žáky a internetová škola,“ říká tajemník magistrátu města Kladno Zdeněk Slepička a dodává: „O soutěže je zájem jak mezi základními školami, kdy tuto kategorii vyhlašujeme od prvního ročníku, tak mezi mateřskými školami, které weby porovnávají třetí rok.“

„Odborná porota v soutěži tradičně oceňuje rozsáhlé fotogalerie, video reportáže, ukázky výtvarných prací, hudební ukázky práce pěveckých sborů či diskusní fóra,“ říká vedoucí oddělení školství magistrátu města Kladno Petr Smetana a dodává: „Rovněž lze udělit zvláštní cenu poroty. Letos ji dostala Základní škola v ulici C. Boudy 1188, a to za uživatelskou přívětivost a moderní design webových stránek.“

V prvních dvou kategoriích soutěže školských webů v Kladně se hodnotí přístupnost nejčastěji vyhledávaných informací z titulní stránky, uživatelská přívětivost, aktuálnost, praktická použitelnost školské tématiky, inovativnost, přehlednost a grafické zpracování. Ve třetí, tedy u webů třídy, odborná porota posuzuje kreativitu, obsah, zvolený design, netradiční řešení a přínos pro výuku.

Vítězná ZŠ získala stavebnici 3D tiskárny Originál Prusa i3, dron s kamerou a digitální studentský mikroskop, nejlepší MŠ si odnesla interaktivní projektor a multimediální PC, oceněná třída dostala poukázku na školní výlet dle vlastního výběru. Zvláštní cena poroty byla spojená s dronem s kamerou. Ceny, které předal radní statutárního města Kladno pro rozvoj a územní plánování Lukáš Hanes, obdržely i všechny školy a školky, které se umístily na druhém a třetím místě.

Přehled výsledků 16. ročníku soutěže WWW ŠKOLA KLADNO

Kategorie A (základní školy a základní umělecké školy):

  • 1. místo - Základní škola a Mateřská škola Kladno, Jiráskova 457
  • 2. místo - Základní škola a Mateřská škola Kladno, Velvarská 1206
  • 3. místo - Speciální základní škola a Mateřská škola Kladno, Pařížská 2199

Kategorie B (samostatné mateřské školy):

  • 1. místo - Mateřská škola Kladno, J. Hory 1801
  • 2. místo - Mateřská škola Kladno, Herbenova 1900
  • 3. místo - Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520

Kategorie C (webová prezentace třídy základní školy):

  • V. C Základní školy a Mateřské školy Kladno, Ukrajinská 2447

Zvláštní cena poroty:

  • Základní škola Kladno, C. Boudy 1188

Kladno je největší město Středočeského kraje a třinácté největší město České republiky. Leží 25 km severozápadně od Prahy. Téměř sedmdesát tisíc obyvatel žije na ploše cca 37 km2. První písemná zmínka o Kladně pochází z počátku 14. století. Původně zemědělské městečko se v 19. století změnilo na průmyslovou oblast v minulosti spojenou především s těžbou černého uhlí a hutnictvím. Dnes Kladno symbolizuje hokej - vlastní tým i výchova nových hráčů. Primátorem města je Dan Jiránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…