Kladno: Domov pro seniory bude díky speciálnímu nátěru stěn bezpečnější

13.11.2020 8:37

Z důvodu nastalé krizové situace spojené s pandemií viru COVID-19 se rada města rozhodla v prostorách Domova pro seniory Kladno aplikovat fotokatalytický nátěr FN Nano. Speciální technologie nátěru využívá energii světla k účinnému čištění vzduchu. Za jeden milion korun bude v pěti fázích ošetřeno 2 493 metrů čtverečních ploch.

Kladno: Domov pro seniory bude díky speciálnímu nátěru stěn bezpečnější
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Jednoznačně jsme se s kolegy shodli na rozpočtovém opatření, které nám umožní navýšit příspěvek domovu pro seniory. Můžeme tak co nejrychleji zajistit větší bezpečí všech klientů, kteří se řadí k nejohroženější skupině, a to nejen v souvislosti s novým typem koronaviru. Samočistící nátěr by měl pomoci i s ostatními viry, bakteriemi, ale například i s prachem či pylem," vysvětlil rozhodnutí rady Přemysl Mužík, náměstek primátora města Kladna.

Fotokatalytický nátěr FN Nano je velice účinný právě při rozkladu virů, bakterií, prachu, chemických látek a alergenů ve vzduchu. Neviditelná FN nano vrstva má navíc i mnohonásobně vyšší účinnost než běžné fotokatalytické nátěry. Samočistící nátěr je ekologický, povrch takto ošetřených stěn se aktivuje světelným zářením, při kterém dochází k fyzikálnímu procesu fotokatalýzy.

Z celkové plochy, které se nového nátěru dočkají, tvoří drtivou většinu přímo pokoje jednotlivých klientů. Ošetřeny budou ale i plochy rehabilitačních prostor či sesterny. V celkové ceně je zahrnuta kompletní služba, která obsahuje mimo jiné i jeden nátěr FN Primer silicate a FN Paint silicate a tři nátěry fotokatalytickým FN Nano.

„Pro zajištění co největšího komfortu jsou práce předběžně rozvržené tak, že se každé patro bude dělat na třikrát po dvou dnech. Tedy jedno patro bude hotové za šest dní. Samozřejmě se ještě finální harmonogram může trochu měnit v návaznosti na zdravotním stavu klientů či personálu domova," dodal Mužík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…