Kladno: Konečnou verzi Rozdělova představíme v červnu

05.05.2019 16:07

Před dvěma měsíci vedení města svolalo občany severního rozdělovského sídliště. Téma bylo na první pohled jednoduché "Jak zlepšit život na sídlišti?". S architektonickým studiem Monom jsme sbírali podněty od místních obyvatel a na minulém setkání, které proběhlo 10. dubna, jsme přišli s návrhem řešení. Konečná verze, po posledních připomínkách občanů, bude hotová v červnu.

Kladno: Konečnou verzi Rozdělova představíme v červnu
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Parkování versus zeleň

„Chceme více parkovacích míst, v návrhu vyndejte stromy z ulic,“ neslo se jídelnou pavilonky v Brjanské, zhruba první hodinu. I když návrh počítá s navýšením počtu parkovacích míst zhruba o deset procent, některým z přítomných se to zdálo málo. Jenže, všichni víme, že stromy zlepšují klima, snižují teplotu v létě, třeba o 10 procent, zachytávají vlhkost a prach. V sídlištích, kde horko sálá z panelů, mohou být tři stupně, velký rozdíl. "I kdybychom navýšili počet stání o dalších 5 %, což je maximum, s ohledem na normy a zákony, problém s parkováním to stejně nevyřeší. Kdežto zeleň, bude mít na vzhled a fungování ulice zásadní vliv," to byl argument Lukáše Hanese, radního pro dopravu, územní plánování a rozvoj města.

Cesta do lesa a drobné opravy

Cesta do lesa, která byla rovněž velmi často zmiňovaným podnětem pro zkvalitnění života na sídlišti, aby lidé nemuseli chodit úzkou cestičkou kolem stavebnin, začne vznikat po převodu pozemku do majetku města (odhadem do začátku prázdnin). Drobné opravy, které nevyžadují schvalovací procesy a výsadba zeleně by měla začít taktéž, během prázdnin.

Rozcházeli jsme se s kompromisním řešením, které nyní musíme projednat s Odborem dopravy, Policií ČR, architekty i Odborem životního prostředí.

Konečný návrh na revitalizaci sídliště Rozdělov Server představíme na Setkání s občany v červnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…