Kladno: Městský kamerový dohlížecí systém se do konce letošního roku rozroste o další kamery

15.10.2020 21:06

Bezpečnostní kamerový systém městské policie rozhodně přispívá velkou měrou ke snížení kriminality ve městě a každá další kamera je příspěvkem k většímu bezpečí občanů Kladna. Do konce prosince jich bude kamer o pět více.

Kladno: Městský kamerový dohlížecí systém se do konce letošního roku rozroste o další kamery
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Od roku 1997 jsou velkým pomocníkem při práci strážníků kamery městského dohlížecího systému. V současné době, společně se strážníky, hlídá pořádek ve městě více než padesát kamerových bodů. Do konce letošního roku jich ještě pět přibyde. Ve zkušebním provozu jsou kamery na kruhovém objezdu Americká – Unhošťská a také kamera v ulici Vrapická. Do konce roku pak bude v provozu ještě kamerový bod na křižovatce ulic Doberská a Štefánikova, na křižovatce ulic Železničářů a Wolkerova a na kruhovém objezdu ulic 28. října a Na Kopci. Kamery jsou statické a některé pak doplněné kamerami rotačními. Velký důraz je kladen na zajištění vysoké kvality, stability a spolehlivosti systému.

Kamery jsou pohyblivé a jsou ovládány manuálně operátorem. Ten nepřetržitým pohybem ovladače, kamerou sleduje operační prostor a záznam vyhodnocuje. V případě potřeby na určené místo okamžitě vysílá hlídku strážníků.

Lidé se mylně domnívají, že kamery mohou zasahovat do soukromí, opak je pravdou. Kladenské bezpečnostní kamery sledují jedině a pouze dění na veřejných prostranstvích. V jedné směně jsou současně ovládány dvěma strážníky – operátory.

Pracovník kamer ihned vyhodnocuje situaci a v případě potřeby na místo vysílá hlídku strážníků.  Ne jednou se díky kamerám podařilo zadržet pachatele různých přestupků a trestných činů. Ať se jednalo o drobné krádeže, ničení majetku jak města tak také občanů a v několika případech pak záznam kamer posloužil Policii České republiky při šetření dopravních nehod nebo při zadržení pachatelů závažné trestné činnosti.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…