Kladno: Na Sletišti vyroste hřiště pro překážkové závody

18.10.2020 20:11

Nápad postavit všestranné hřiště pro děti i dospělé představil Tomáš Kučera v projektu participativního financování Společně v Kladně. Jako jediný z dalších 15 se bude opravdu realizovat.

Kladno: Na Sletišti vyroste hřiště pro překážkové závody
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

V letošním roce bylo do participativního rozpočtu přihlášeno 15 projektů, více než polovina z nich byla navíc nerealizovatelná. Do hlasování proto postoupilo celkem 7 návrhů, které předložili sami obyvatelé města. Minimální počet hlasů, který podle pravidel musí projekt dostat, aby mohl být realizován, splnil pouze jediný projekt –Všestranné tréninkové OCR hřiště pro děti i dospělé. Ten obdržel 318 kladných a 18 záporných hlasů. Předpokládaná cena projektu je 400 tisíc korun.

Kompletní výsledky hlasování Společně v Kladně ZDE

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Informace k vítěznému návrhu

Tato speciální OCR (Obstacle Course Racing) tréninková hřiště jsou tvořena primárně z přírodních materiálů, díky kterým perfektně zapadnou i do lokality lesa. Na hřišti může rozvíjet svou pohybovou všestrannost, až na 8 víceúčelových překážkách, de facto kdokoli. Hřiště budou tvořit prvky pro děti i dospělé.

Podobná hřiště kdysi byla v lesích okolo Kladna, ale postupně zmizela, kvůli neudržovanosti.

V České republice máme v tomto sportu několikanásobnou mistryni světa Zuzanu Kocumovou, mistra světa 2019 Richarda Hynka a spoustu dalších velmi úspěšných reprezentantů. Překážkové (OCR) závody jsou v dnešní době velmi populární. Spartan Race, Gladiator Race, Predator Race, ale i Excalibur Race, který se běhá, jednou ročně, v blízkém hornickém skanzenu Mayrau. Závody, které prověří fyzickou kondici i psychickou odolnost, jsou výzvou, kterou dobrovolně postupuje stále více lidí, a to včetně dětí od 4 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…