Kladno: Voda podraží méně, akcionáři VKM našli kompromis

28.11.2022 19:44 | Tisková zpráva

Cena vodného a stočného bude v příštím roce činit 139,90 Kč/1m3 včetně DPH. Ve čtvrtek ji schválilo představenstvo společnosti Vodárny Kladno – Mělník a.s. (VKM). Původní kalkulace přitom počítala s dramatičtějším zdražením, se kterým město Kladno nesouhlasilo. „Inicioval jsem jednání největších akcionářů, které proběhlo korektně a kde došlo k jednohlasné dohodě na kompromisu, což považuji za úspěch. Namísto skoro třicetiprocentního zdražení se zvedne cena vodného a stočného zhruba o dvacet procent, což je adekvátnější situace. Kdyby město Kladno na poslední chvíli nezasáhlo, dostaly by se ceny na nad sociálně únosnou mez,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Kladno: Voda podraží méně, akcionáři VKM našli kompromis
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Vodné a stočné včetně DPH letos vyšlo na 115 korun za kubík, návrh představenstva VKM pro rok 2023 činil původně 148 korun, Kladno navrhovalo 130 korun.

Jako hlavní důvod navýšení ceny pro rok 2023 oproti minulým letům uvádí VKM výrazné vnější vlivy způsobené zejména vývojem cen energií.
 
Vodárny Kladno – Mělník, a.s. (VKM) jsou vlastníkem vodohospodářské infrastruktury v severní části Středočeského kraje, který zabezpečuje zásobení přes 285 tisíc občanů pitnou vodou a odkanalizování více jak 170 tisíc obyvatel. Statutární město Kladno je největším akcionářem společnosti, když vlastní 28,93% na základním kapitálu. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…