Kladno připravuje odklon kamionů přes areál Poldi

26.07.2020 19:53

Rada města schválila vyhlášení veřejné zakázky na zpracování projektové dokumentace nového dopravního napojení průmyslové zóny Poldi.

Kladno připravuje odklon kamionů přes areál Poldi
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Město již zpracovalo dopravní studii, která navrhla trasu pro nákladní dopravu areálem bývalé Vojtěšské huti (Koněv). Průtah průmyslovým areálem díky své poloze poslouží k odlehčení dopravy v hustě obydlených částech města, s přímým napojením na D7 a potencionálně i D6. Souhlas deklaroval i Dopravní inspektorát Policie ČR.

„Areál bývalé Poldi se nachází dva kilometry východně od města Kladna, a i dnes je sídlem největších industriálních podniků regionu. Naším záměrem je odklon kamionové dopravy z Kladna přes bývalý areál Poldi! Dopravní studii máme zpracovanou, odsouhlasenou i dopravním inspektorátem a nyní potřebujeme zpracovat projektovou dokumentaci,“ řekl primátor Dan Jiránek.

„Hlavní záměrem města je vyvedení kamionové dopravy z průmyslové zóny na východ k dálnici D7, či alespoň dočasně na silnici I/61. Prioritním cílem je navrhnout pozemkově přijatelnou trasu bez větších terénních úprav tak, aby kamionová doprava z průmyslové zóny co nejméně zatěžovala město, místní komunikace a v první řadě obyvatele. Projektová dokumentace bude stát necelé dva miliony korun a hotova by měla být do devíti měsíců od podpisu smlouvy,“ dodal radní Petr Drnec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …