Kladno připravuje s veřejností směry budoucího rozvoje

04.04.2021 22:01

Kladno spustí on-line veřejné projednávání důležitých dlouhodobých strategií pro budoucnost města. Od 6. do 20. dubna bude moci široká veřejnost podávat své názory, připomínky a podněty ke Strategii udržitelného rozvoje města Kladna (SUR) a Akčnímu plánu pro udržitelnou energetiku a klima (SECAP), a to prostřednictvím městského webu.

Kladno připravuje s veřejností směry budoucího rozvoje
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Na speciální stránce se lidé budou moci seznámit se zmíněnými dokumenty také prostřednictvím videoprezentací či online konzultačních hodin. Dvě důležité koncepce, které stanoví, za jakými cíli rozvoje a kudy se město v dalších deseti letech vydá, připravuje Kladno ve spolupráci s pracovními skupinami a experty.

„Nyní jsme ve fázi, kdy již navržené dokumenty chceme představit veřejnosti a velice přivítáme, když se s nimi lidé seznámí a prostřednictvím webových formulářů nebo komunikace s našimi koordinátory nám k SUR i SECAP pošlou své návrhy na doplnění, postřehy či další priority,“ říká radní pro rozvoj města Ondřej Rys a dodává: „Vyjadřovat se mohou jednotlivci i spolky, zástupci podnikatelského či neziskového sektoru, vzdělávacích institucí a další.“

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Zastřešující Strategie udržitelného rozvoje města Kladna obsahuje podrobný rozbor jednotlivých oblastí života ve městě – dopravy, životního prostředí, školství, sociálních služeb, podnikání, rozvoje informačních technologií aj. – a stanovuje vize budoucího směřování. Zabývá se například eliminací dopravní zátěže města, potřebnými změnami v odpadovém hospodářství, potřebou přeměny nevyužitých někdejších průmyslových areálů či zkvalitněním vzdělávání ve školách zřizovaných městem.

Akční plán pro udržitelnou energetiku a klima obsahuje návrhy rozvoje v oblasti energetiky, klimatu, elektromobility a souvisejících priorit.

Do veřejného projednávání budou moci zájemci vstoupit z titulní stránky webu mestokladno.cz přes banner „VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ STRATEGIÍ MĚSTA“. Pomoci orientovat se v obsahu dokumentů SUR a SECAP by měla být i připravená vysvětlující videoprezentace, kterou zde lidé naleznou. Během několika minut objasňují východiska zpracování, strukturu dokumentů, jednotlivé důležité části a další důležité informace.

„Město Kladno i v této nelehké době, kdy i kvůli bezpečnosti není možné pořádat otevřená jednání s veřejností, nabízí interaktivní formu diskuse k projednávaným strategiím. Rozhodli jsme se nabídnout dva konzultační dny, které se uskuteční přes odkaz na webových stránkách, a ti, kdo se chtějí na cokoli zeptat nebo touto formou vznést námět či návrhy, se můžou do debaty zapojit. Stačí v danou dobu kliknout na příslušný odkaz na webu města,“ pozval zájemce Ondřej Rys s tím, že zeptat se na strategie mohou lidé 8. a 14. dubna vždy od 16:00 do 18:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…