Klášterec nad Ohří: Nový rentgen slavnostně předán veřejnosti

11.10.2017 13:00

Moderní rentgen mají nyní k dispozici všichni pacienti, kteří zavítají na pracoviště zobrazovacího oddělení radiodiagnostiky kadaňské nemocnice v Královéhradecké ulici č. 418 v Klášterci nad Ohří.

Klášterec nad Ohří: Nový rentgen slavnostně předán veřejnosti
Foto: Klášterec nad Ohří
Popisek: Klášterec nad Ohří, nový rentgen

Nový přístroj, který zrychlí a zjednoduší práci lékařů a zároveň snižuje radiační zátěž v populaci, byl pořízen za 3,9 milionu korun. Částkou 500 tisíc korun přispělo na jeho pořízení město Klášterec nad Ohří. Slavnostního přestřižení pásky se 10. října ve 14 hodin ujal ředitel nemocnice a starosta města.

Účastníci akce si prohlédli i fotodokumentaci o stavební proměně oddělení, které bylo vybudováno v r. 1994, takže obměna již byla nutná.

Primář zobrazovacího oddělení MUDr. Milan Mazura prozradil, že vytvoření rentgenového snímku nyní trvá pouhých 5 vteřin. Snímky jsou uloženy v centrálním úložišti, odkud si je mohou vyžádat případně i další lékaři. Samotná cesta snímku k příslušnému lékaři je velmi rychlá, probíhá elektronicky. „Snímek z rentgenu je nyní u lékaře dřív než pacient“ uvedl jednu z předností pracoviště ředitel nemocnice Kadaň MUDr. Bc. Petr Hossner, MBA. Snímky si mezi s sebou mohou posílat i jednotlivé nemocnice.

Pracoviště nového rentgenu je také estetičtější, světlé obklady na zdech jsou v jedné části doplněny i motivy, které zpříjemní toto prostředí dětem. Nový provoz navíc nevytváří toxický odpad, jak tomu bylo v minulosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…