Klaudiánova nemocnice mění lůžka pro pacienty za moderní

20.02.2022 17:59 | Tisková zpráva

Více než dvě stovky postelí pro pacienty budou tento a příští týden navezeny do Klaudiánovy nemocnice.

Klaudiánova nemocnice mění lůžka pro pacienty za moderní
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Ta získala finance na tuto obnovu v rámci projektu Integrovaného regionálního operačního programu Rozvoj, modernizace a posílení odolnosti páteřní sítě poskytovatelů zdravotní péče s ohledem na potenciální hrozby (REACT-EU). Celková cena nových lůžek, pacientských stolků a dalšího příslušenství je 19,5 mil. Kč bez DPH.

„Dochází k výměně pacientských lůžek včetně antidekubitních matrací, stolků a příslušenství. Dvacet kusů lůžek Multicare s matracemi Opticare a příslušenstvím putuje na ARO, 32 lůžek Eleganza 4 s příslušenstvím na oddělení intenzivní péče a 150 kusů lůžek Eleganza na lůžková oddělení – například na chirurgii, ortopedii a rehabilitaci,“ dodává Helena Kocmanová, zástupce ředitele pro provoz.

Původní nemocniční lůžka byla za hranicí životnosti i z 90. let a neodpovídala požadavkům moderní medicíny. Především díky antidekubitním matracím jak pasivním, tak matracím s aktivními systémy dojde k eliminaci rizika vzniku proleženin, a tím k zvýšení kvality poskytované ošetřovatelské péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…