Klimkovice: Ve městě se staví očekávaná okružní křižovatka, nastanou dopravní komplikace

30.05.2019 14:05

Stavba nové okružní křižovatky se v červnu naplno rozběhne na dopravně nejfrekventovanějším místě v centru Klimkovic. Vybudování kruhového objezdu město vítá, protože do budoucna zklidní dopravu, zvýší bezpečnost a zjednoduší průjezd křižovatkou.

Klimkovice: Ve městě se staví očekávaná okružní křižovatka, nastanou dopravní komplikace
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Ovšem v příštích měsících se musí občané Klimkovic i projíždějící řidiči připravit na výrazná dopravní omezení. Nový rondel vznikne na místě dnešního křížení ulic Československé armády a Lidická, kde je zejména v době dopravních špiček velmi obtížný výjezd z vedlejších ulic jak ze směru od klimkovických lázní, tak od náměstí. Stavbu, která by měla být hotova do 9. září letošního roku, na své komunikaci z větší části financuje Moravskoslezský kraj. 

„Moravskoslezský kraj podporuje a spolufinancuje opatření, která pomocí kruhových objezdů zvyšují bezpečnost na krajských silnicích, pokud příslušná obec kompletně připraví projektovou dokumentaci a zafinancuje svůj podíl. Tak je tomu u aktuálně rozpracovaných kruhových objezdů v Klimkovicích, Bohumíně, Krmelíně, Ludgeřovicích a Novém Jičíně,“ uvedl krajský dopravní náměstek Jakub Unucka (ODS).

Starosta Klimkovic Jaroslav Varga (Občané Klimkovic) se obrací na občany města i návštěvníky s prosbou, aby byli po dobu výstavby ukáznění a trpěliví: „Jsme moc rádi, že konečně začne výstavba okružní křižovatky, od které si slibujeme významné zvýšení bezpečnosti a také zklidnění dopravy ve městě, jímž denně projíždí tisíce automobilů. Věříme, že kruhový objezd také do budoucna zmírní dopravní komplikace, které nastávají při uzavření Klimkovického tunelu na dálnici D1, protože v té chvíli se veškerá doprava z dálnice svádí na objízdnou trasu vedoucí přes centrum našeho města. Ovšem v příštích měsících, než se kruhový objezd vybuduje, to bude pro město znamenat obrovskou zátěž. Moc prosíme občany i návštěvníky města, řidiče i pěší, o trpělivost; žádáme je, aby maximálně respektovali různá omezení, a omlouváme se za potíže, které jim výstavba rondelu dočasně způsobí. Pro město nyní nastane několik nepochybně velmi náročných týdnů. Věříme ale, že zlepšení dopravní situace, které by to mělo přinést, bude stát zato." 

Vyznačené objízdné trasy povedou městem po místních komunikacích. Odkloněna bude částečně také autobusová doprava, některé zastávky městské hromadné dopravy budou v době letních prázdnin zrušené. Největší komplikace se očekávají v době plánovaných uzavírek Klimkovického tunelu, a to zejména od 9. do 12. srpna, kdy by měly být uzavřeny oba tubusy tunelu. Vedení města už informovalo občany o připravovaných opatřeních na osobních setkání, na webu města i v místním zpravodaji. Hledá také dobrovolníky, kteří by ještě v červnu pomáhali při zajištění bezpečnosti dětí navštěvujících klimkovickou školu, jež se nachází v ulici Vřesinská poblíž křižovatky s ulicí Polní. Ta je už nyní dopravně přetížená a při zavedení objížďky bude provoz na ní ještě hustší a nebezpečnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…