Kolín: Projekt Florián pomůže hasičům

28.01.2020 17:17

Na kolínské radnici se sešli zástupci společnosti Energie AG, VHS Kolín, vedení Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje-územního obvodu Kolín s vedením města Kolína. Na tiskové konferenci představili nově vzniklý projekt Florián.

Kolín: Projekt Florián pomůže hasičům
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Florián je aplikace do mobilního telefonu, která umožní hasičům lokalizovat nejbližší funkční hydrant s vodou v nejbližším místě od ohniska požáru. Cílem tedy je ulehčit co nejvíce práci složkám záchranných sborů.

V Kolíně je zmapováno v současné době cca 70 hydrantů, kterou jsou v aplikaci zavedeny, fotograficky zdokumentovány. Aplikace funguje pro systém Android, základem je aktualizovaná mapa, která umí vyhledat uživatele v terénu a následně funkční hydranty v okolí. Aplikace není veřejná, je chráněná přihlašovacím heslem, přístup do ní budou mít pouze velitelé čet, řídící důstojníci a poskytovatel.

Jedná se o systém, který je v rámci České republiky zatím platný pouze pro Kolín. Kolínský územní odbor Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje tak získá ojedinělou pomůcku při řešení událostí a výjezdů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…