Komunální volby v Sokolově patřily hnutí ANO 2011

26.09.2022 7:34 | Tisková zpráva

Přesvědčivé vítězství hnutí ANO 2011 a nízká volební účast. Takový byl průběh a výsledek komunálních voleb v Sokolově. Svou možnost ovlivnit další vývoj ve městě v příštích čtyřech letech využilo pouze 34,7 procenta voličů, kteří se dostavili k urnám v 19 volebních okrscích.

Komunální volby v Sokolově patřily hnutí ANO 2011
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu získalo hnutí ANO 2011 celkem 11 míst, což bylo o čtyři mandáty více než před čtyřmi roky. Lídrem ANO a kandidátem na starostu je Petr Kubis, jenž obdržel nejvíce hlasů. Druhé místo obsadilo seskupení Společně pro Sokolov s podporou hnutí Volba pro kraj, které si v zastupitelstvu vybojovalo čtyři místa. Jeho lídrem byl Jan Picka. Třetí skončila Svoboda a přímá demokracie (SPD), Trikolora a Svobodní taktéž se čtyřmi místy s lídrem Petrem Kráglem. A do třetice čtyři místa v zastupitelstvu, tentokrát pro Hnutí pro město Sokolov na čtvrtém místě s lídrem Ladislavem Sedláčkem. Pátý subjekt, který se do zastupitelstva dostal, jsou starostové a nezávislí se třemi mandáty. Na šestém a posledním postupovém místě byla Radnice středu s jedním místem v zastupitelstvu.

Oproti minulému volebnímu období z let 2018 až 2022 opouští zastupitelstvo bez zisku jediného mandátu Piráti. Zastoupení v něm po řadě let už mít nebudou ani komunisté a sociální demokraté. Účast seskupení Roma Luma byla spíše symbolická, vždyť nezískala ani půl procenta z celkového počtu hlasů odevzdaných ve volbách.

Nejmladší z kandidujících byli v Sokolově hned tři, a to ve věku 18 let. Objevili se na kandidátkách Roma Luma, Starostové a nezávislí a Srdcem pro... Nejstarší byla pro změnu třiaosmdesát let kandidující za hnutí ANO 2011.

Složení zastupitelstva města Sokolov

Hnutí ANO 2011: Kubis Petr, Oulehlová Renata, Klimeš Erik, Medunová Ilona, Kalátová Iva, Ivanič Pavel, Krčková Renata, Šikýřová Božena, Neděla Radek, Štochl Jiří, Zetek Petr

SPOLEČNĚ pro Sok. s pod. VOK:  Picka Jan, Rund Michael, Božeková Makoňová Petra, Mlejnek Karel

SPD,Trikolora a Svobodní: Krágl Petr, Weiss František, Hottmar Milan, Gundacker Adam

Hnutí pro město Sokolov: Dobřemysl Václav, Štych Ondřej, Bružeňák Vladimír, Sedláček Ladislav

STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ: Balatka Miroslav, Grech Martin, Krása Petr

Radnice Středu: Rambousek Karel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…