Komunální volby v Sokolově patřily hnutí ANO 2011

26.09.2022 7:34 | Tisková zpráva

Přesvědčivé vítězství hnutí ANO 2011 a nízká volební účast. Takový byl průběh a výsledek komunálních voleb v Sokolově. Svou možnost ovlivnit další vývoj ve městě v příštích čtyřech letech využilo pouze 34,7 procenta voličů, kteří se dostavili k urnám v 19 volebních okrscích.

Komunální volby v Sokolově patřily hnutí ANO 2011
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu získalo hnutí ANO 2011 celkem 11 míst, což bylo o čtyři mandáty více než před čtyřmi roky. Lídrem ANO a kandidátem na starostu je Petr Kubis, jenž obdržel nejvíce hlasů. Druhé místo obsadilo seskupení Společně pro Sokolov s podporou hnutí Volba pro kraj, které si v zastupitelstvu vybojovalo čtyři místa. Jeho lídrem byl Jan Picka. Třetí skončila Svoboda a přímá demokracie (SPD), Trikolora a Svobodní taktéž se čtyřmi místy s lídrem Petrem Kráglem. A do třetice čtyři místa v zastupitelstvu, tentokrát pro Hnutí pro město Sokolov na čtvrtém místě s lídrem Ladislavem Sedláčkem. Pátý subjekt, který se do zastupitelstva dostal, jsou starostové a nezávislí se třemi mandáty. Na šestém a posledním postupovém místě byla Radnice středu s jedním místem v zastupitelstvu.

Oproti minulému volebnímu období z let 2018 až 2022 opouští zastupitelstvo bez zisku jediného mandátu Piráti. Zastoupení v něm po řadě let už mít nebudou ani komunisté a sociální demokraté. Účast seskupení Roma Luma byla spíše symbolická, vždyť nezískala ani půl procenta z celkového počtu hlasů odevzdaných ve volbách.

Nejmladší z kandidujících byli v Sokolově hned tři, a to ve věku 18 let. Objevili se na kandidátkách Roma Luma, Starostové a nezávislí a Srdcem pro... Nejstarší byla pro změnu třiaosmdesát let kandidující za hnutí ANO 2011.

Složení zastupitelstva města Sokolov

Hnutí ANO 2011: Kubis Petr, Oulehlová Renata, Klimeš Erik, Medunová Ilona, Kalátová Iva, Ivanič Pavel, Krčková Renata, Šikýřová Božena, Neděla Radek, Štochl Jiří, Zetek Petr

SPOLEČNĚ pro Sok. s pod. VOK:  Picka Jan, Rund Michael, Božeková Makoňová Petra, Mlejnek Karel

SPD,Trikolora a Svobodní: Krágl Petr, Weiss František, Hottmar Milan, Gundacker Adam

Hnutí pro město Sokolov: Dobřemysl Václav, Štych Ondřej, Bružeňák Vladimír, Sedláček Ladislav

STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ: Balatka Miroslav, Grech Martin, Krása Petr

Radnice Středu: Rambousek Karel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …