Koncertní sezóna Chomutovských večerů začne populárními evergreeny

10.10.2015 6:31

V chomutovském divadle začíná série koncertů. První je na programu v úterý 13. října.

Koncertní sezóna Chomutovských večerů začne populárními evergreeny
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Tradiční cyklus koncertů Chomutovské hudební večery otevřou melodie ze světa šansonu, filmu a swingu. Zahajovací koncert bude řídit dirigent Václav Blahunek. Krásné melodie zazpívá herečka Hana Seidlová, bývalá členka činohry Městského divadla v Mostě, která přinese do programu melodie Edit Piaf. Jan Smigmator, stálý host mosteckého Big Bandu Petra Macka a celé řady jiných swingových kapel, zazpívá známé skladby z repertoáru Franka Sinatry. Program doplní mladé talentované muzikálové zpěvačky, Markéta Procházková a Kateřina Herčíková, některými šansony Lucienne Boyer a několika skladbami George Gershwina. Koncert se koná od 19 hodin v Městské divadle v Chomutově.

Festivalový orchestr Petra Macka zahajuje již 25. sezónu. Chomutovský cyklus bude mít pět koncertů. Prosincový se odehraje 16. prosince a bude v tradičním vánočním duchu, zazní Rybova Česká mše vánoční, hudba Vivaldiho a dalších starých mistrů.

V únoru budou v divadle k slyšení  melodie Johana Strausse ml. A orchestr připomene slavnou dobu vídeňské operety. V březnu vystoupí operní sólistka Anda-Louise Bogza. Na duben je připraven finální koncert 25. sezóny.

Vstupenky na jednotlivé koncerty jsou k dispozici v předprodeji Městského divadla v Chomutově a před zahájením koncertu. Koncertní předplatné na všech pět koncertů stojí 1.200 Kč, senioři a studenti to mají za 600 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …