Kopřivnice: Bezpečnostní situace ve městě je příznivá

02.03.2023 17:57 | Tisková zpráva

Bezpečnostní situace v Kopřivnici a okolí je příznivá, vyplývá to ze zprávy Obvodního oddělení Policie ČR Kopřivnice. Míra kriminality v roce 2022 byla třetí nejnižší od roku 1998. Pachatele trestných činů se podařilo zjistit v 66,67 % případů, což je historicky nejlepší výsledek.

Kopřivnice: Bezpečnostní situace ve městě je příznivá
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V rámci působnosti kopřivnického obvodního oddělení (Kopřivnice, Štramberk, Závišice, Ženklava) bylo vloni zjištěno 336 trestných činů. Meziročně došlo k nárůstu, který byl ovšem menší než nárůst celorepublikový. „Příčiny nárůstu kriminality oproti roku 2021 jsou spatřovány především v tom, že byla rozvolněna covidová opatření a život se tak vrátil do běžných kolejí,“ uvedl vedoucí OOP ČR Kopřivnice Ivan Pilát, který přišel se zprávou seznámit radní města Kopřivnice. Z 336 případů převažovala majetková kriminalita. Jednalo se o 172 případů, z toho 59 krádeží vloupáním – převážně ze sklepů, koláren, garáží, chatek, kůlen, ale také třeba z motorových vozidel, 70 krádeží prostých – zejména v obchodech, jiných objektech a krádeže nezajištěných jízdních kol. 41 případů představovala násilná kriminalita a dále mravnostní, hospodářská, ostatní a zbývající kriminalita.

Z 336 trestných činů byl u 224 zjištěn pachatel, což znamenalo historicky nejvyšší úspěšnost 66,67%, k tomu bylo dodatečně objasněno 22 deliktů z předchozích let. Úspěšnost při zjišťování pachatelů trestné činnosti v ČR byla 44,77%.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.