Kopřivnice: Bezpečnostní situace ve městě je příznivá

02.03.2023 17:57 | Tisková zpráva

Bezpečnostní situace v Kopřivnici a okolí je příznivá, vyplývá to ze zprávy Obvodního oddělení Policie ČR Kopřivnice. Míra kriminality v roce 2022 byla třetí nejnižší od roku 1998. Pachatele trestných činů se podařilo zjistit v 66,67 % případů, což je historicky nejlepší výsledek.

Kopřivnice: Bezpečnostní situace ve městě je příznivá
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V rámci působnosti kopřivnického obvodního oddělení (Kopřivnice, Štramberk, Závišice, Ženklava) bylo vloni zjištěno 336 trestných činů. Meziročně došlo k nárůstu, který byl ovšem menší než nárůst celorepublikový. „Příčiny nárůstu kriminality oproti roku 2021 jsou spatřovány především v tom, že byla rozvolněna covidová opatření a život se tak vrátil do běžných kolejí,“ uvedl vedoucí OOP ČR Kopřivnice Ivan Pilát, který přišel se zprávou seznámit radní města Kopřivnice. Z 336 případů převažovala majetková kriminalita. Jednalo se o 172 případů, z toho 59 krádeží vloupáním – převážně ze sklepů, koláren, garáží, chatek, kůlen, ale také třeba z motorových vozidel, 70 krádeží prostých – zejména v obchodech, jiných objektech a krádeže nezajištěných jízdních kol. 41 případů představovala násilná kriminalita a dále mravnostní, hospodářská, ostatní a zbývající kriminalita.

Z 336 trestných činů byl u 224 zjištěn pachatel, což znamenalo historicky nejvyšší úspěšnost 66,67%, k tomu bylo dodatečně objasněno 22 deliktů z předchozích let. Úspěšnost při zjišťování pachatelů trestné činnosti v ČR byla 44,77%.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

22:09 Brno: Byty se sníženým nájemným radnice nabídne i singlům, chce ve městě udržet mladé

I když berou průměrnou mzdu a na účtu jim přistane třeba třicet tisíc čistého, polovička platu padne…