Kopřivnice: Cyklobusem Beskydy do 25 kilometrů se 75% slevou

08.04.2022 13:07 | Tisková zpráva

Od 1. dubna dne se změnily ceny zlevněného jízdného ve vlacích a autobusech - děti od 6 do 18 let, studenti do 26 let a senioři nad 65 let budou moci nově využít 50procentní slevu. V cyklobusu Beskydy však zůstane částečně zachována původní sleva ve výši 75 procent.

Kopřivnice: Cyklobusem Beskydy do 25 kilometrů se 75% slevou
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Snížení slevy ze 75 na 50 procent schválila vláda již začátkem letošního roku, v platnost vstoupilo 1. dubna. Pro stát, který dopravcům slevy na jízdném proplácí, znamená tato změna nemalé úspory, pro dotčené cestující však znamená navýšení ceny jízdenky na dvojnásobek. Někteří dopravci proto vycházejí pasažérům vstříc a bez ohledu na výši kompenzace původní slevu alespoň částečně zachovávají – jedním z nich je i provozovatel přímé linky z Kopřivnice do Beskyd: „Chceme podpořit cestování našimi autobusy, a proto na některých linkách zachováme slevu 75 procent u jízdenek do vzdálenosti 25 kilometrů. Bude to takový bonus, který mohou využít cestující v krátkých relacích, například z Příbora do Kopřivnice nebo z Kopřivnice do Trojanovic,“ uvedl zástupce společnosti Z-Group bus s tím, že zvýhodněné jízdné bude zachováno minimálně do konce června.

Přímá linka do Beskyd s možností přepravy jízdních kol jezdí v soboty a neděle na trase Nový Jičín–Bílá, přičemž v Kopřivnici staví na autobusovém nádraží. Spoj na Bílou vyjíždí z Kopřivnice v 8:23 a zpáteční má odjezd v 15:08. Službu se podařilo zavést díky spolupráci měst Kopřivnice, Příbor, Nový Jičín, Frenštát p. R. a Rožnov p. R.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…