Kopřivnice: Do ulic vyrazí zametací stroje

16.03.2015 19:28

21. března zahájí pracovníci firmy Slumeko komplexní čištění místních komunikací a parkovišť.

Kopřivnice: Do ulic vyrazí zametací stroje
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Nejprve bude uklizeno centrum, následně se bude postupovat podle hustoty osídlení. Souběžně bude probíhat také jarní úklid průtahových komunikací ve správě kraje, a tak by mělo být celé město čisté již začátkem května. Pokud plánované práce přeruší počasí, budou takto dotčené úseky vyčištěny později, bezprostředně po navrženém harmonogramu.

Na čištěných ulicích bude dočasně zakázáno stání motorových vozidel, o čemž bude minimálně sedm dní před plánovaným úklidem informovat přechodné dopravní značení. Automobily, které budou mechanizovanému zametání i přesto překážet, čeká odtah. „Pokud vlastník vozidla neprokáže, že v době od instalace přechodných dopravních značek do doby začátku platnosti zákazu stání nemohl vozidlo přeparkovat, bude muset hradit 1 050 korun za jeho odtažení a navíc pokutu za provedený přestupek,“ uvedl Vladimír Pustka ze společnosti Slumeko. Přestupky bude na místě řešit městská policie, odtah vozidel bude provádět technicky uzpůsobené vozidlo správce místních komunikací.

Odtažená vozidla budou umístěna na odtahovém parkovišti v areálu Slumeka (Štefánikova 58/31, Kopřivnice, tel. 556 802 100), a pokud z něj nebudou vyzvednuta ještě tentýž den dopoledne, vrátí je správce komunikací zpět na místo odtahu. První den parkování na odtahovém parkovišti vyjde na 80 korun, takže v případě odtahu vozidla tam a zpět bude majiteli fakturováno celkem 2 180 korun,“ uvedla Dagmar Šmiřáková z kopřivnického odboru majetku města. V roce 2014 bylo ve veřejném zájmu odtaženo 115 vozidel, z toho 47 muselo být vráceno zpět na místo odtahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…