Kopřivnice: Drtič slaví neuvěřitelných dvacet let

11.07.2017 8:35

Již tuto sobotu 15. července po dvacáté odstartuje na kopřivnickém letním stadionu hobby cyklomaraton zvaný Kopřivnický Drtič. Na start by se měla postavit téměř tisícovka milovníků cyklistiky.

Kopřivnice: Drtič slaví neuvěřitelných dvacet let
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Vůbec poprvé v historii Drtiče pojedou jezdci potřetí za sebou stejnou trasu. Vysvětlení opakování náročné cesty je velmi jednoduché. „V předchozích dvou letech nám absolutně nepřálo počasí. Předloňský i loňský ročník Drtiče dokončilo v dešti jen málo jezdců. Oni sami stáli o to, aby si trasu mohli projet, tentokrát snad za příznivějších podmínek, znovu,“ okomentoval rozhodnutí hlavní organizátor Vladimír Lipový.

Obliba maratónu horských kol rok od roku roste, o čemž svědčí počet přihlášených i rychlost, s jakou jsou přihlášky rozebrány. Do Kopřivnice míří cyklisté ze všech koutů republiky a dokonce i zahraničí. „Podobně jako v předchozích letech i letos se můžeme pyšnit mezinárodní účastí, přijede k nám pár až z Toronta či cyklistka žijící v Jemenu,“ prozradil hlavní organizátor s tím, že start Drtiče bude klasicky v 7:30 hodin na letním stadionu a ani v letošním roce nebude chybět závod určený dětem, zvaný Drtík.

Zda se v sobotu postaví na start skutečně všichni přihlášení, bude záležet mimo jiné na počasí. Většina bikerů se však podle zkušeností z posledních let nenechá deštěm odradit. Podle organizátorů se většina závodníků do Kopřivnice vrací zejména kvůli atmosféře: „Při Drtiči bikeři mnohem více sledují trasu než na klasických závodech, na kontrolách sbírají razítka a kdykoliv mohou jet zpět do cíle. Protože nejde o čas, tak se také zastavují u horských chat a hospůdek. Tohle všechno vytváří nezávodní a pohodovou atmosféru. U nás rozhodně neuvidíte bezhlavě se řítící dav závodníků, kteří ani neví, kudy jedou,“ dodal Vladimír Lipový.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…