Kopřivnice: Kreativci pomohou organizaci Adra

01.08.2015 8:26

V srpnu budou mít návštěvníci kopřivnické radnice možnost zhlédnout výstavu mapující dobrovolnictví v okresech Nový Jičín a Frýdek-Místek. Přijďte se nechat inspirovat a zapojte se do dobrovolnických aktivit v našem městě!

Kopřivnice: Kreativci pomohou organizaci Adra
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Začít můžete například tzv. ramínkováním – zdobením ramínek pro charitativní obchůdky organizace Adra. Kreativní dílna se otevře v úterý 4. srpna v 9 hodin přímo ve vestibulu radnice.

Ramínkování je jednou z pěti aktivit, jež město Kopřivnice organizuje v rámci projektu Prázdninové dobrovolnictví. Projekt se zaměřuje na místní teenagery, kteří chtějí zažít něco nevšedního a být prospěšní. Tento týden například mohli pomoci tím, že vařili polévku pro osoby bez přístřeší. „Kromě gulášové polévky připravily mladé dobrovolnice také nektarinkovou bublaninu. Proviant pak osobně zanesly do nízkoprahového centra Racek, kde byly seznámeny s fungováním zařízení a dostaly vřelé poděkování od jednoho u klientů,“ uvedla koordinátora projektu Romana Bukovská s tím, že bližší informace o dalších aktivitách naleznou zájemci na facebooku Zdravého města Kopřivnice.

„Dobrovolnictví je fenomén, který dnes neodmyslitelně patří ke kultuře každé vyspělé země a něco o ní vypovídá. Jde o způsob uvažování a životní styl. Udělat pro druhého něco nezištně nemusí být pouze věcí pohádkového hrdiny. Češi ochotně pomáhají zejména při mimořádných událostech, avšak postupně si nacházejí cestu také k dlouhodobějším aktivitám. Dobrovolnictví se v Česku aktivně věnuje zhruba 12 000 lidí a každý osmý se řadí pod hlavičku naší humanitární organizace,“ uvedl zástupce dobrovolnického centra Adra ve Frýdku-Místku. Právě toto centrum získá originální ramínka ozdobená kopřivnickými dobrovolníky, na něž bude ve svém charitativním obchůdku věšet darované oblečení.

Výstava fotografií, zachycujících dobrovolníky Adry v různých okamžicích jejich záslužné práce, bude ve vestibulu kopřivnické radnice k vidění od 1. do 19. srpna. Poté se přemístí do Městské knihovny Kopřivnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…